Forum Brzeg on
Regulamin Kalendarz Szukaj Album Rejestracja Zaloguj

MegaExpert

Poprzedni temat :: Następny temat
Odchudzanie; wyłącznie jako racjonalne żywienie!
Autor Wiadomość
BeataWeir 
BrCR


Wiek: 45
Dołączyła: 07 Sty 2009

UP 0 / UP 0


Skąd: Brzeg/Warszawa.

  Wysłany: 2009-03-05, 19:20   Odchudzanie; wyłącznie jako racjonalne żywienie!

MOTTO:
MASA, SIŁA, jako treści LOGICZNE tj. ODŻYWIANIE ROZSĄDNE !!
ENERGIA i WIEDZA, jest ważna jak na 1 roku studiów, tzn. alfabet nt BYCIA !! :idea:

60. TEMAT:
ZAWSZE w żywieniu NALEŻY pamiętać o kilku REGUŁACH odżywiania człowieka; tzw. NIEZMIENNYCH !!

Wyniki badań, w laboratoriach np. na oddziałach szpitalnych, czy w przychodniach zdrowia, wykazały bardzo duże podobieństwo między ludźmi 20 a 60 letnimi. Wynika z tych badań jednoznacznie, że różne osoby,
a raczej Ich organizmy, reagują na pokarm niemal IDENTYCZNIE, ponieważ liczy się ZAWSZE SKŁAD PIERWIASTKOWY produktu zjedzonego przez człowieka, WOBEC którego, poszczególne NARZĄDY wykonują WYUCZONE przez miliony lat reakcje, DŁUGIM procesem o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na planecie ZIEMIA.
Dlatego też, przy diecie racjonalnej NALEŻY spożywać:

1. ENERGIA:
to głównie, jako podstawa Chleb typu KR-IRL.
Wiem, że to problem, że się go nie kupi, że trzeba samemu, ale dla pana piekarza TOKSYCZNA mąka ma znaczenie, natomiast TWOJE zdrowie, dla pana piekarza znaczenia NIE ma. Dlatego MUSISZ koniecznie sam. Tylko bez MIODU, bez rodzynek, bo sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2, WYŁĄCZNIE wg oryginalnego przepisu ze strony internetowej;
ADRES; http://www.magdalirl.yoyo.pl/index6.php :D

2. MIĘSA:
wyłącznie chude tj. wołowina, cielęcina, chudy drób bez skóry, cała dziczyzna.

3. RYBY:
chude i tłuste, ale tłuste to tylko te dzikie, hodowlane WYKLUCZONE !!.

4. OWOCE MORZA:
tylko dzikie, bez octu, bez żadnych dziwnych zalew i sosów.

5. OWOCE:
Zdecydowanie wszystkie, jakie znamy.

6. WARZYWA:
wszystkie świeże, gotowane, pieczone i smażone, ale jeśli smażone to wyłącznie na kroplach oleju i wodzie, ponieważ chłoną tłuszcz.
G L U K O Z A naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika myślenia.


7. NABIAŁ:
CAŁY I WSZYSTKIE przetwory nabiałowe: W Y K L U C Z O N Y !!.
Mleko krowie na planecie Ziemia jest dla cielaka, a nie dla człowieka. Koncentracja składników, to oczywiste tycie człowieka, wyroby w markecie dodatkowe toksyny. Takich wyrobów cielakowi bym nie dał z szacunku dla zdrowia przyszłej krowy.
Cielak staje się krową 9 razy szybciej, niż noworodek dorosłym człowiekiem.

8. WĘDLINY:
Wszystkie muszą być wykluczone. Dobra masarnia z 30 dkg mięsa, wykonuje 100 dkg wyrobu finalnego
o nazwie smaczna kiełbasa, lub mówią chuda szynka. Resztę ponad te 30 dkg to azotany, azotyny, fosforany,
i cała paleta polepszaczy smaku, zapachu itd.
To zwykły przekręt i DRAMAT. Jeśli jest inaczej, to dlaczego stację telewizyjną nie wpuszczono do 9 z 10 masarni, które ta TV chciała pokazać. Pokazała tylko tą jedną, przygotowaną do pokazania w TV, i wyglądał ten zakład jakby tam nie było produkcji. Zwyczajnie szkoda słów, po prostu OMIŃ.


9. MĄKA:
GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2, gwarantowane !.

10. CUKIER: spożywczy, biały i brązowy,
GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2, gwarantowane !.
GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA, Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju.


11. NAPOJE:
kawa ekspres lub rozpuszczalna kofeinowa, herbata czarna, zielona, czerwona, smakowe wykluczone, soki świeże owocowe, warzywne to TAK, karton wykluczony.
Alkohol dozwolony to: wina wytrawne i półwytrawne, białe i czerwone, każde piwo jasne, lecz uwaga woda schodzi do 24 godzin po piwku, oraz wódki wyłącznie białe.

Dokładniej przeczytasz w książce, naukowego INSTYTUTU IRL Kraków.
Tej książki ja nie reklamuję, ja się nią zachwycam, i w moim życiu jest na drugim miejscu, zaraz za ELEMENTARZEM, a przed literaturą w oparciu o którą moja praca doktorska stała się faktem, W A R T O !!!!!, po prostu, zwyczajny NIEZBĘDNIK.

12. PRZYGOTOWANIE do spożycia:
gotowanie w wodzie; TAK
gotowanie na parze; TAK
pieczenie wg uznania; TAK

smażenie na patelni; TAK
jest tylko WARUNEK podstawowy: smażymy ZAWSZE na kroplach oleju i wodzie, przyprawy to sól kamienna, morska, pieprz, sucha papryka. Olej z pestek winogron, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, taka kolejność użycia, oczywiście do wyboru i smaku.


MOTTO:
z tej klasy TYTULARNYM PROFESOREM się nie dyskutuje, należy wyłącznie się w JEGO wykład wsłuchać. Tym profesorem jest; PRZYRODA planety ZIEMIA !!.

Wystarczy zapoznać się z treścią książki;
pt……….: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :lol:

Artykuł ten MOŻE być wykorzystany przez W S Z Y S T K I C H pragnących, Ż Y Ć dłużej i zdrowiej.
I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie, Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 012 359 70 15, telefon/fax: 012 358 77 30

ARTYKUŁ jest oczywiście do W O L N E G O wykorzystania.
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią I D E N T Y F I K A C J Ę zjawisk, które są wyewoluowane przez P R Z Y R O D Ę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić.
Takie PRZESŁANIE ma ten właśnie artykuł.

Chodzi też o to, że stale MÓWIMY o rozszerzaniu się chorób tzw.
PLAGA OTYŁOŚCI, oraz; PLAGA CUKRZYCY TYPU 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
Dla nas tj. INSTYTUTU IRL KRAKÓW, określenie cywilizacja wiąże się z podawaniem ludziom wiedzy;
PRAWDZIWEJ i JASNEJ, oraz Ł A T W E J do potwierdzenia. Dopiero WTEDY mówimy
o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia PRECYZYJNĄ ocenę
P R A W D biologicznych. Ten artykuł ma takie właśnie P R Z E S Ł A N I E.

Autorem powyższego artykułu jest: P. Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
A r t y k u ł dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: Beata WEIR, Brzeg 8)

Uwaga
Złamany został REGULAMIN
Na forum nie piszemy z użyciem Caps Lock
Ostatnio zmieniony przez Yvvone 2009-03-05, 20:13, w całości zmieniany 1 raz  
0 UP 0 DOWN
 
Franco Zarrazzo 
Per astra ad anthropologiae



Wiek: 57
Dołączył: 26 Mar 2006

UP 1052 / UP 1969


Skąd: Ciemnogród

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: 2009-03-05, 20:18   

A czemu bez miodu?
0 UP 0 DOWN
 
BeataWeir 
BrCR


Wiek: 45
Dołączyła: 07 Sty 2009

UP 0 / UP 0


Skąd: Brzeg/Warszawa.

  Wysłany: 2009-03-05, 20:48   MIÓD i RODZYNKI, nie. NISKIE węglowodany; tak !

Franco Zarrazzo napisał/a:
A czemu bez miodu?


ODPOWIEDŹ:
Bez miodu i bez rodzynek, ponieważ po spożyciu tych produktów poziom cukru podnosi się zbyt wysoko. Skutkuje ten wysoki poziom cukru we krwi po spożyciu, duży wyrzutem insuliny, a co za tym idzie przybliża nas do otyłości i cukrzycy typu 2.
Ty masz mieć dużo energii, ale z tzw. NISKICH węglowodanów, które nie nadwyrężają trzustki.

Patrz też na wzrosty po spożyciu, strona ADRES: http://www.magdalirl.yoyo.pl/index8.php :lol:

Pozdrawiam, Beata WEIR :D
0 UP 0 DOWN
 
Franco Zarrazzo 
Per astra ad anthropologiae



Wiek: 57
Dołączył: 26 Mar 2006

UP 1052 / UP 1969


Skąd: Ciemnogród

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: 2009-03-05, 21:13   

Pytam, bo akurat mnie agriterapia interesuje i martwi mnie nieco masowe ginięcie kolonii pszczelich...

Poza tym czy moge prosić o skrócenie tego opisu:
Cytat:
31ab241bcda9e6b2038be8ecf4bf696e
- forum się za bardzo od niego rozjeżdża.
Ostatnio zmieniony przez Franco Zarrazzo 2009-03-05, 21:13, w całości zmieniany 1 raz  
0 UP 0 DOWN
 
BeataWeir 
BrCR


Wiek: 45
Dołączyła: 07 Sty 2009

UP 0 / UP 0


Skąd: Brzeg/Warszawa.

  Wysłany: 2009-09-07, 20:11   RACJONALNE żywienie. WAŻNE !!

TEMAT Nr 7: RACJONALNE żywienie. WAŻNE !! :-P
__: http://www.youtube.com/wa...player_embedded

6.PŻ.c. PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku..JPG
Plik ściągnięto 13376 raz(y) 21,74 KB

Ostatnio zmieniony przez BeataWeir 2009-09-07, 20:11, w całości zmieniany 1 raz  
0 UP 0 DOWN
 
BeataWeir 
BrCR


Wiek: 45
Dołączyła: 07 Sty 2009

UP 0 / UP 0


Skąd: Brzeg/Warszawa.

  Wysłany: 2009-10-10, 20:58   Odchudzajmy się i szczuplejmy !!

Ad. 60. TEMAT.
__PODPOWIEDŹ:

You Tube_______: INSTYTUTIRLKRAKOW
TEMAT Nr 4: OTYŁOŚĆ, Cukrzyca typu 2; ELIMINACJA !! :lol:
__: http://www.youtube.com/wa...feature=channel

hotfrog_______: INSTYTUT IRL KRAKÓW
50. TEMAT:
CUKRZYCA typu 2, OTYŁOŚĆ, zła DIETA nie !!; MEDYCYNA, wiedza, tak !! :roll:
__: http://www.hotfrog.pl/Fir...iedza-tak-11408

Zobacz też: :evil:
Nr 3a.___: http://www.fotosik.pl/pok...d62c01c41e.html
Nr 6.PŻ.b.___: http://www.fotosik.pl/pok...26342c22b4.html
Nr 7c.___: http://www.fotosik.pl/pok...0bc4866e89.html
Nr 551.___: http://www.fotosik.pl/pok...ac3ec6babe.html

Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH

7b. ROZDZIAŁ R33, ćw. 7. PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku..JPG
Plik ściągnięto 13309 raz(y) 10,81 KB

551. Otyłość brzuszna !!.JPG
Plik ściągnięto 366 raz(y) 60,77 KB

Ostatnio zmieniony przez BeataWeir 2009-10-10, 20:59, w całości zmieniany 1 raz  
0 UP 0 DOWN
 
BeataWeir 
BrCR


Wiek: 45
Dołączyła: 07 Sty 2009

UP 0 / UP 0


Skąd: Brzeg/Warszawa.

  Wysłany: 2010-05-02, 13:50   INDEKS GLIKEMICZNY.

MOTTO: RYŻ, to oczywistość !!
__PODPOWIEDŹ:

RYŻ.1.
WIKIPEDIA:
Produkty uboczne powstające podczas obróbki ziaren ryżu; czyli otręby i proszek powstały po rozdrobnieniu odpadów z procesu polerowania ziarna, wykorzystuje się jako KARMĘ dla ZWIERZĄT. Z otrąb uzyskuje się olej używany do celów spożywczych i przemysłowych. Pokruszone ziarna wykorzystuje się do warzenia piwa, destylacji alkoholu oraz produkcji skrobi i mączki ryżowej. Plewy stosuje się jako opał i materiał do pakowania, produkuje się z nich również nawóz i furfurol. Słomę używa się na ściółkę, paszę dla zwierząt, pokrycia dachowe oraz do produkcji mat, odzieży, opakowań i mioteł. Ryż wykorzystywany jest także w papiernictwie, do wyrobu przedmiotów plecionych, kleju i kosmetyków (puder). Stanowi źródło skrobi.
Podczas młocki usuwa się zwykle zarówno PLEWY, jak i OTRĘBY, czasem dodatkowo stosuje się polerowanie glukozą i talkiem, co nadaje ziarniakom połysk. :lol:

IRL KRAKÓW.
Ryż, biały lub brązowy, podnosi poziom cukru o__ ok. 18-20% wzrostu po spożyciu, wchłania się po ok. 60 min., czyli nie od razu, i wchłania się DŁUGO !!
Kasza jaglana zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza wchłania się już po 15 minutach, tj. mamy ten największy wzrost, a w ryżu po 60 minutach. Są to tzw. __NISKIE węglowodany.

PUENTA: ryż biały to produkt najwyższej wartości odżywczej, co OCZYWISTE !! :roll:

Nieprawdy biologiczne oraz puste frazesy rozpowszechniają o ryżu i nie tylko o ryżu, jedynie SPECE od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego, że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. OMIŃ !!

Przecież do Nich nie możesz zadzwonić, bo nie ma gdzie. Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym NAUKOWYM REŻIMOM; czyli lekko, łatwo mówią PRAWDY BIOLOGICZNE, które zbadali. Warto !!

Zobacz też:
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool:
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/

Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH

752.3. RYŻ biały..JPG
Plik ściągnięto 12793 raz(y) 10,18 KB

572.1. Ryż biały. Wykres..JPG
Plik ściągnięto 12796 raz(y) 6,84 KB

752.7. RYŻ, plantacja..JPG
Plik ściągnięto 277 raz(y) 72,93 KB

752.1. RYŻ. Tzw. złoty..JPG
Plik ściągnięto 321 raz(y) 33,03 KB

Ostatnio zmieniony przez BeataWeir 2010-05-02, 13:52, w całości zmieniany 1 raz  
0 UP 0 DOWN
 
BeataWeir 
BrCR


Wiek: 45
Dołączyła: 07 Sty 2009

UP 0 / UP 0


Skąd: Brzeg/Warszawa.

  Wysłany: 2010-06-07, 19:40   INDEKS GLIKEMICZNY.

Temat: INDEKS GLIKEMICZNY. To BŁĘDY merytoryczne i NIEprawdy BIOLOGICZNE.
MM.4.
MOTTO: Pseudo metoda, oparta na masie pomyłek oraz biologicznym KŁAMSTWIE !!

Polacy chcą być szczupli i zdrowi dlatego mówią: DOŚĆ szerzenia nieprawd i KŁAMSTW ze strony piewców Tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO.
Dwa niezależne ośrodki diabetologiczne oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. INDEKSIE GLKEMICZNYM, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru po spożyciu zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u POLAKÓW.

Po tych badaniach identyfikujących prawdziwe OZNACZENIE pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do PROKURATURY, a następnie skierowana do SĄDU. Po drobiazgowej i pełnej ocenie SĄDU nastąpi odpowiednia FALA wniosków odszkodowawczych ze strony POLAKÓW otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO, pełnego błędów merytorycznych i NIEPRAWD biologicznych.

Wg tego IG to po czekoladzie 70% się CHUDNIE, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka WYDALA; wg tej bzdurnej i nieprawdziwej teorii. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy).
Np. maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. RYŻ biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ZIEMNIAKI, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: BIOLOGICZNA NIEPRAWDA.

Np. FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) które podnoszą poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący JAKOBY wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu. Odpowiedź jest oczywista: MARKETING i TOTALNA BZDURA. Takich przykładów jest B. DUŻO.

Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i NIE jest to TRUDNE !! :lol:

Tzw. Indeks glikemiczny, którym to Polacy są okłamywani, przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę;
cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce,
pt. _______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.


Dlatego też piewcy tzw. IG czując się zdemaskowanymi propagatorami KŁAMSTW swoje frustracje próbują niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową. Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza POLICJA sprawdzając stale IP komputerów.

Notariusz kompletuje też materiały pokazujące próby dyskredytacji i oskarżania właścicielki instytutu i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy w internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 2-gie DRUGIE wydanie. (IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła POLICJA, a jest jasne i przygotowywane dla SĄDU).

Zasady, teorie dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel dotyczących tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na ZIEMI.

Należy PIĘTNOWAĆ nieuczciwość, celowe i stałe podawanie NIEPRWD czyli prostackie OSZUSTWO !!
Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie SĄDU.
Musimy mieć świadomość Kto do nas pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ. :roll:

Przecież do Nich nie możesz zadzwonić, bo nie ma gdzie. Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym NAUKOWYM REŻIMOM czyli lekko, łatwo mówią PRAWDY BIOLOGICZNE, które zbadali. Warto !!

Każdy zatem, tak jak nasza wspaniała artystka Pani Urszula DUDZIAK w telewizji tvn poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież.

Zobacz też, prawdy biologiczne;
__Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool:
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
__Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
__ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/

847.1. IRL KRAKÓW. Tabele tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu. ZALECANE. PŻ czł. w XXI w..JPG
Plik ściągnięto 12613 raz(y) 4,79 KB

572.7. Burak. IRL KRAKÓW. Wykres..JPG
Plik ściągnięto 12613 raz(y) 6,95 KB

Ostatnio zmieniony przez BeataWeir 2010-06-07, 19:42, w całości zmieniany 1 raz  
0 UP 0 DOWN
 
BeataWeir 
BrCR


Wiek: 45
Dołączyła: 07 Sty 2009

UP 0 / UP 0


Skąd: Brzeg/Warszawa.

  Wysłany: 2011-01-12, 16:07   ODCHUDZANIE, wyłącznie jako: ŻYWIENIE RACJONALNE !!

AKTUALIZACJA 2011.

60. TEMAT.
MASA, SIŁA, jako substancja oraz treści logiczne tj. ODŻYWIANIE ZDROWE I ROZSĄDNE !! :lol:

ZAWSZE W ŻYWIENIU NALEŻY PAMIĘTAĆ O KILKU REGUŁACH:
Odżywiania człowieka; tzw. NIEZMIENNYCH !! Wyniki badań, w laboratoriach np. na oddziałach szpitalnych, czy w przychodniach zdrowia, wykazały bardzo duże podobieństwo między ludźmi 15 a 75 letnimi. Wynika z tych badań jednoznacznie, że różne osoby, a raczej Ich organizmy, reagują na pokarm niemal identycznie, ponieważ liczy się zawsze skład pierwiastkowy produktu zjedzonego przez człowieka, wobec którego, poszczególne narządy wykonują wyuczone przez miliony lat reakcje, długim procesem o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na planecie ZIEMIA.

Dlatego też, w diecie racjonalnej NALEŻY wybierać pożywienie sklasyfikowane wg tabel tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu:

1. ENERGIA:
To głównie, jako podstawa CHLEB typu KR-IRL. IŻ=2,6%
Wiem, że to problem, że się go nie kupi, że trzeba samemu, ale dla pana piekarza toksyczna mąka ma znaczenie, natomiast TWOJE zdrowie, dla pana piekarza znaczenia NIE ma. Dlatego musisz koniecznie sam. Tylko bez miodu, bez rodzynek, bo sprzyjają otyłości
i cukrzycy typu 2. WYŁĄCZNIE wg oryginalnego przepisu ze strony internetowej;

Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/

2. MIĘSA:
Wyłącznie chude tj. wołowina, cielęcina, chudy drób bez skóry, cała dziczyzna.

3. RYBY:
Chude i tłuste, ale tłuste to tylko te dzikie, hodowlane WYKLUCZONE !!

4. OWOCE MORZA:
Tylko dzikie, bez octu, bez żadnych dziwnych zalew i sosów.

5. OWOCE:
Zdecydowanie wszystkie, jakie znamy.

6. WARZYWA:
Wszystkie świeże, gotowane, pieczone i smażone, ale jeśli smażone to wyłącznie na kroplach oleju i wodzie, ponieważ chłoną tłuszcz.
GLUKOZA naturalna; to ryż, wszystkie kasze, owoce, warzywa. Logika myślenia, postęp, spokój.

7. NABIAŁ:
Cały i wszystkie przetwory nabiałowe: WYKLUCZONY !!
Mleko krowie na planecie Ziemia jest dla cielaka, a nie dla człowieka. Koncentracja składników, to oczywiste tycie człowieka, wyroby w markecie dodatkowe toksyny. Takich wyrobów cielakowi bym nie dał z szacunku dla zdrowia przyszłej krowy. Cielak staje się krową 12 razy szybciej, niż noworodek dorosłym człowiekiem.
Jeśli babcia pod lasem hoduje krowę, karmi ją wyłącznie trawą, w zimie sianem i suszonymi burakami, to wtedy od takiej zdrowej krowy, mleko jedynie powoduje otyłość u ludzi, ze względu na KONCENTRACJĘ składników. Mleko w marketach oraz np. jogurty z proszku, albo żółty ser 45% tłuszczu o długim terminie przydatności do spożycia, to już inny problem. P. S. Najwięcej wapnia jest w szprotkach np. wędzone 1400 j. m., mleko tylko 120 j. m., jogurty 120-170 j. m.


7a. JAJA:
Wszystkie jaja np. kurze, przepiórcze są DOZWOLONE.
P. S. Kurczaki nawet małe żywią się wyłącznie trawą, jak dobra gospodyni o nie dba, to również suchymi ziarnami zbóż, no i niekiedy kurczak dzióbnie robaka. To wszystko. Dla ludzi, którzy spożywają jaja kurze problem stanowi jedynie duża ilość tłuszczu, ale to w przypadku, gdy kury są karmione resztkami z pańskiego stołu i spożywają WYSOKIE węglowodany, z chleba lub ciast, czyli chodzi o MĄKĘ. Trzustka u kur działa podobnie jak u człowieka. Jaja zakupione w markecie; to ocenę zostawiam jednak bez komentarza.

8. WĘDLINY:
Wszystkie muszą być wykluczone. Dobra masarnia z 30 dkg mięsa, wykonuje 100 dkg wyrobu finalnego o nazwie smaczna kiełbasa, lub mówią chuda szynka. Resztę ponad te 30 dkg to azotany, azotyny, fosforany, i cała paleta polepszaczy smaku, zapachu, barwniki itd. To zwykły przekręt i DRAMAT. Jeśli jest inaczej, to dlaczego stację telewizyjną nie wpuszczono do 9 z 10 masarni, które ta TV chciała pokazać. Pokazała tylko tą jedną, przygotowaną do pokazania w TV, i wyglądał ten zakład jakby tam nie było produkcji. Zwyczajnie szkoda słów, po prostu OMIŃ.

9. MĄKA:
Każda mąka np. pszenna, żytnia, odmiana pszenicy tzw. orkiszowa i inne to: GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Stymuluje otyłość oraz cukrzycę typu 2, wzdęcia i zaparcia mamy gwarantowane !! Są to tzw. WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu.

10. CUKIER:
Spożywczy, biały i brązowy. Wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2, gwarantowane !!
GLUKOZA nienaturalna; to mąka i cukier. Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość.


11. NAPOJE:
Kawa ekspres lub rozpuszczalna kofeinowa, herbata czarna, zielona, czerwona, soki świeże owocowe, warzywne to TAK !! Herbaty smakowe wykluczone, karton oczywiście również wykluczony. Alkohol dozwolony to: wina wytrawne i półwytrawne, białe i czerwone, każde piwo jasne, lecz uwaga woda schodzi do 24 godzin po piwku, oraz wódki wyłącznie białe.

12. PRZYGOTOWANIE DO SPOŻYCIA:
Gotowanie w wodzie; TAK. Gotowanie na parze; TAK. Pieczenie wg uznania; TAK. Smażenie na patelni; TAK. Jest tylko warunek podstawowy: smażymy zawsze na kroplach oleju i wodzie, przyprawy to sól kamienna, morska, pieprz, sucha papryka. Olej z pestek winogron, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, taka kolejność użycia, oczywiście do wyboru i smaku.

Dokładniej przeczytasz w książce, naukowego INSTYTUTU IRL KRAKÓW. Książkę tą czytałem, ja się nią zachwycam, i w moim życiu jest na drugim miejscu, zaraz za elementarzem, a przed literaturą w oparciu o którą moja praca doktorska stała się faktem; warto !! po prostu zwyczajny niezbędnik.

PUENTA:
Z tej klasy tytularnym PROFESOREM się nie dyskutuje, należy wyłącznie się w JEGO wykład wsłuchać. Tym profesorem jest; PRZYRODA planety ZIEMIA.

WYSTARCZY ZAPOZNAĆ SIĘ Z TREŚCIĄ PUBLIKACJI;
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool:
Znajdują się w niej unikatowe tabele żywieniowe tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.
NISKIE węglowodany, to np.: banany, buraki, kasza, ryż, winogrona, ziemniaki. Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE.

WYKLUCZAMY PRODUKTY TZW. ZAKAZANE:
Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm !! W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

KONKLUZJA finalna:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, marketing, obłuda i biznes.

ORGANIZM CZŁOWIEKA BUDUJE NOWE KOMÓRKI W OPRACIU O SKŁADNIKI I ZWIĄZKI POKARMOWE:
Dostarczane mu wraz ze zjadanym pożywieniem. Jemy pokarmy tzw. ŚMIECIOWE, to komórki mamy w złym gatunku; Wynik: częste dolegliwości, choroby, niesprawny układ immunologiczny, również krótkie życie. Gdy natomiast spożywamy produkty biologicznie prawidłowe, wynik jest następujący: realizujemy konstruktywnie, długi cykl życia bez większych dolegliwości i chorób.

WYBÓR NALEŻY DO NASZEGO MÓZGU, KTÓRY GDY JEST ODŻYWIONY GLUKOZĄ NATURALNĄ:
Czyli tzw. NISKIMI węglowodanami, tj. do 26% wzrostu; to podejmuje trafne decyzje w tej realnie istniejącej dla rozumnego człowieka: OCZYWISTOŚCI. :roll:

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00

ARTYKUŁ JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA:
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

DLA NAS TJ. IRL KRAKÓW, OKREŚLENIE CYWILIZACJA WIĄŻE SIĘ Z PODAWANIEM LUDZIOM WIEDZY, PRAWDZIWEJ I JASNEJ:
Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.

MOTTO:
Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego artykułu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. ***
P. S. Od siebie tylko dodam, że te proste zasady zwyczajnie działają. Polecam i pozdrawiam WSZYSTKICH, zwłaszcza Tych z nadwagą.
Ostatnio zmieniony przez BeataWeir 2011-01-12, 16:08, w całości zmieniany 1 raz  
0 UP 0 DOWN
 
BeataWeir 
BrCR


Wiek: 45
Dołączyła: 07 Sty 2009

UP 0 / UP 0


Skąd: Brzeg/Warszawa.

  Wysłany: 2011-04-21, 14:48   PIWO. Dieta. BŁĘDY Indeksu glikemicznego.

BH.236.
MOTTO: Piwo, to oczywistość !! :lol:

WIKIPEDIA:
Piwo; najstarszy i najczęściej spożywany napój alkoholowy oraz trzeci po wodzie i herbacie najbardziej popularny napój na świecie. W znaczeniu ogólnym piwo to każdy napój otrzymany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi i białek zawartych w ziarnach zbóż i poddany fermentacji alkoholowej. W węższym znaczeniu pod pojęciem piwa rozumie się zawierający alkohol i dwutlenek węgla napój otrzymany w wyniku fermentacji alkoholowej wody, słodu i chmielu przy użyciu wyselekcjonowanych szczepów drożdży.
Słód używany do produkcji piwa powstaje w procesie słodowania jęczmienia, rzadziej pszenicy lub żyta, który polega na moczeniu ziarna, kiełkowaniu, a następnie wysuszeniu. Efektem zacierania oraz filtracji słodu jest brzeczka, która wraz z chmielem poddawana jest warzeniu czyli gotowaniu, a następnie fermentacji alkoholowej przy użyciu drożdży piwowarskich.

IRL KRAKÓW:
Wymieniony wyżej napój zawsze wzbudza kontrowersje, lecz u Nich liczą się wyłącznie badania. Zawartość tłuszczu w tym napoju to 0%, czyli od tłuszczu nie utyjemy, bo go nie ma. Węglowodany są, ale jest ich bardzo mało i są to tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu czyli wzrost poziomu cukru we krwi po ich spożyciu, nigdy nie przekracza: piwo jasne do 8% wzrostu. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne !!

PROBLEM MOŻE WYSTĄPIĆ, DOPIERO W PRZYPADKU KUMULACJI TOKSYN:
Tj. gdy wypijamy więcej niż 0,5 litra takiego napoju dziennie. W przeciwnym razie przy mniejszym spożyciu nasze laboratorium (wątroba) radzi sobie neutralizując tę małą ilość toksyn SKUTECZNIE. Wobec tego napój ten nie może być ZALECANY, nie musi być ZAKAZANY i dlatego też klasyfikuje się go jako DOZWOLONY. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

PUENTA:
PIWO, to napój po którym się nie tyje, czyli biologiczne REALIA !! *

NIEPRAWDY BIOLOGICZNE ORAZ PUSTE FRAZESY:
O piwie i nie tylko o piwie, rozpowszechniają jedynie SPECE od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego, że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książkę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. OMIŃ !!

GOŁYM OKIEM WIDAĆ, ŻE CI SPECJALIŚCI OD IG, CYNICZNIE I BEZCZELNIE:
Potwierdzają Nieprawdy BIOLOGICZNE, które sami głoszą OŚMIESZAJĄC się przy tym skutecznie.

PRZECIEŻ DO NICH, NIE MOŻESZ ZADZWONIĆ, BO NIE MA GDZIE:
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, piszą oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma; jednak PROKURATURA zna IP komputerów. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym naukowym reżimom czyli lekko, łatwo omawiają PRAWDY biologiczne, które zbadali. Warto !!

ZOBACZ TEŻ; NISKIE węglowodany, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. :cool:
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. ***
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/

BH.236.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

236.2. Piwo. (schłodzone). NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu..JPG
Plik ściągnięto 11801 raz(y) 9,76 KB

236.1. Piwo jasne. IRL KRAKÓW. Wykres. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu..JPG
Plik ściągnięto 11801 raz(y) 6,87 KB

236.3. Piwo lepsze od chleba, BO. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu..JPG
Plik ściągnięto 254 raz(y) 25,56 KB

Ostatnio zmieniony przez BeataWeir 2011-04-21, 14:49, w całości zmieniany 1 raz  
0 UP 0 DOWN
 
BeataWeir 
BrCR


Wiek: 45
Dołączyła: 07 Sty 2009

UP 0 / UP 0


Skąd: Brzeg/Warszawa.

  Wysłany: 2013-04-16, 16:15   BMI. CHOROBA WIEŃCOWA. XXL. FACEBOOK. ŻYWIENIE RACJONALNE.

_____________________________________________________________________________
ODCHUDZANIE, WYŁĄCZNIE JAKO: ŻYWIENIE RACJONALNE. ♥♥♥♥♥ (Aktualizacja 2013).

60.TEMAT.
MASA, SIŁA, JAKO SUBSTANCJA ORAZ TREŚCI LOGICZNE TJ. ODŻYWIANIE ZDROWE I ROZSĄDNE. :lol: *****

ZAWSZE W ŻYWIENIU NALEŻY PAMIĘTAĆ O KILKU REGUŁACH ODŻYWIANIA CZŁOWIEKA:
Tzw. niezmiennych. Wyniki badań, w laboratoriach np. na oddziałach szpitalnych, czy w przychodniach zdrowia, wykazały bardzo duże podobieństwo między ludźmi 15 a 75 letnimi. Wynika z tych badań jednoznacznie, że różne osoby, a raczej Ich organizmy, reagują na pokarm niemal identycznie, ponieważ liczy się zawsze skład pierwiastkowy produktu zjedzonego przez człowieka, wobec którego, poszczególne narządy wykonują wyuczone przez miliony lat reakcje, długim procesem o nazwie: życie organizmów żywych na planecie Ziemia.

Dlatego też, w diecie racjonalnej należy wybierać pożywienie sklasyfikowane wg tabel tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU.

1. ENERGIA:
To głównie, jako podstawa CHLEB TYPU KR-IRL. IŻ=2,6%. Wiem, że to problem, że się go nie kupi, że trzeba samemu, ale dla pana piekarza toksyczna mąka ma znaczenie, natomiast Twoje zdrowie, dla pana piekarza znaczenia nie ma. Dlatego musisz koniecznie sam. Tylko bez miodu, bez rodzynek, bo sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2. Wyłącznie wg oryginalnego przepisu ze strony internetowej;
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

2. MIĘSA:
Wyłącznie chude tj. wołowina, cielęcina, chudy drób bez skóry, cała dziczyzna.

3. RYBY:
Chude i tłuste, ale tłuste to tylko te dzikie, hodowlane wykluczone.

4. OWOCE MORZA:
Tylko dzikie, bez octu, bez żadnych dziwnych zalew i sosów.

5. OWOCE:
Zdecydowanie wszystkie, jakie znamy.

6. WARZYWA:
Wszystkie świeże, gotowane, pieczone i smażone, ale jeśli smażone to wyłącznie na kroplach oleju i wodzie, ponieważ chłoną tłuszcz. GLUKOZA NATURALNA; to ryż, wszystkie kasze, owoce, warzywa. Logika myślenia, postęp, spokój.

7. NABIAŁ:
Cały i wszystkie przetwory nabiałowe: wykluczony.
Mleko krowie na planecie Ziemia jest dla cielaka, a nie dla człowieka. Koncentracja składników, to oczywiste tycie człowieka, wyroby w markecie dodatkowe toksyny. Takich wyrobów cielakowi bym nie dał z szacunku dla zdrowia przyszłej krowy. Cielak staje się krową 12 razy szybciej, niż noworodek dorosłym człowiekiem. Jeśli babcia pod lasem hoduje krowę, karmi ją wyłącznie trawą, w zimie sianem i suszonymi burakami, to wtedy od takiej zdrowej krowy, mleko jedynie powoduje otyłość u ludzi, ze względu na koncentrację składników (nadmierne spożycie). Mleko w marketach oraz np. jogurty z proszku, albo żółty ser 45% tłuszczu o długim terminie przydatności do spożycia, to już inny problem. P. S. Najwięcej wapnia jest w szprotkach np. wędzone 1400 j. m., mleko tylko 120 j. m., jogurty 120-170 j. m.


7a. JAJA:
Wszystkie jaja np. kurze, przepiórcze są dozwolone.
Kurczaki nawet małe żywią się wyłącznie trawą, jak dobra gospodyni o nie dba, to również suchymi ziarnami zbóż, no i niekiedy kurczak dzióbnie robaka. To wszystko. Dla ludzi, którzy spożywają jaja kurze problem stanowi jedynie duża ilość tłuszczu, ale to w przypadku, gdy kury są karmione resztkami z pańskiego stołu i spożywają WYSOKIE WĘGLOWODANY z chleba oraz ciast, czyli chodzi o mąkę. Trzustka u kur działa podobnie jak u człowieka. Jaja zakupione w markecie; to ocenę zostawiam jednak bez komentarza.

8. WĘDLINY:
Wszystkie muszą być wykluczone. Dobra masarnia z 30 dkg mięsa, wykonuje 100 dkg wyrobu finalnego o nazwie smaczna kiełbasa, lub mówią chuda szynka. Resztę ponad te 30 dkg to azotany, azotyny, fosforany, i cała paleta polepszaczy smaku, zapachu, barwniki itd. To zwykły przekręt i dramat. Jeśli jest inaczej, to dlaczego stację telewizyjną nie wpuszczono do 9 z 10 masarni, które ta TV chciała pokazać. Pokazała tylko tą jedną, przygotowaną do pokazania w TV, i wyglądał ten zakład jakby tam nie było produkcji. Zwyczajnie szkoda słów, po prostu omiń.

9. MĄKA:
Każda mąka np. pszenna, żytnia, odmiana pszenicy tzw. orkiszowa i inne to: GLUKOZA NIENATURALNA, wykluczamy. Stymuluje otyłość oraz cukrzycę typu 2, wzdęcia i zaparcia mamy gwarantowane. Są to tzw. WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU.

10. CUKIER:
Spożywczy, biały i brązowy. Wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2. GLUKOZA NIENATURALNA; to mąka i cukier. Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość.

11. NAPOJE:
Kawa ekspres lub rozpuszczalna kofeinowa, herbata czarna, zielona, czerwona, soki świeże owocowe, warzywne to tak. Herbaty smakowe wykluczone, karton oczywiście również wykluczony. Alkohol dozwolony to: wina wytrawne i półwytrawne, białe i czerwone, każde piwo jasne, lecz uwaga woda schodzi do 24 godzin po piwku, oraz wódki wyłącznie białe.

12. PRZYGOTOWANIE DO SPOŻYCIA:
Gotowanie w wodzie; tak. Gotowanie na parze; tak. Pieczenie wg uznania; tak. Smażenie na patelni; tak. Jest tylko warunek podstawowy: smażymy zawsze na kroplach oleju i wodzie, przyprawy to sól kamienna, morska, pieprz, sucha papryka. Olej z pestek winogron, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, taka kolejność użycia, oczywiście do wyboru i smaku. Dokładniej przeczytasz w książce, naukowego INSTYTUTU IRL KRAKÓW. Książkę tą czytałem, ja się nią zachwycam, i w moim życiu jest na drugim miejscu, zaraz za elementarzem, a przed literaturą w oparciu o którą moja praca doktorska stała się faktem; warto po prostu zwyczajny niezbędnik.

PUENTA:
Z tej klasy tytularnym Profesorem się nie dyskutuje, należy wyłącznie się w Jego wykład wsłuchać. Tym profesorem jest; Przyroda planety Ziemia.

WYSTARCZY ZAPOZNAĆ SIĘ Z TREŚCIĄ PUBLIKACJI;
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. :cool: *****
Znajdują się w niej unikatowe tabele żywieniowe tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU. NISKIE WĘGLOWODANY, to np. banany, buraki, kasza, ryż, winogrona, ziemniaki. Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. zalecane i dozwolone.

WYKLUCZAMY PRODUKTY TZW. ZAKAZANE:
Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm. W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

ORGANIZM CZŁOWIEKA BUDUJE NOWE KOMÓRKI W OPARCIU O SKŁADNIKI I ZWIĄZKI POKARMOWE:
Dostarczane mu wraz ze zjadanym pożywieniem. Jemy pokarmy tzw. śmieciowe, to komórki mamy w złym gatunku; Wynik: częste dolegliwości, choroby, niesprawny układ immunologiczny, również krótkie życie. Gdy natomiast spożywamy produkty biologicznie prawidłowe, wynik jest następujący: realizujemy konstruktywnie, długi cykl życia bez większych dolegliwości i chorób.

WYBÓR NALEŻY DO NASZEGO MÓZGU, KTÓRY GDY JEST ODŻYWIONY GLUKOZĄ NATURALNĄ:
Czyli tzw. NISKIMI WĘGLOWODANAMI TJ. DO 26% WZROSTU; to podejmuje trafne decyzje w tej realnie istniejącej dla rozumnego człowieka: oczywistości.

CHLEB NA OTYŁOŚĆ-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 353 18 75, telefon/fax: 12 358 77 30. Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW (Pn.-Pt. 10:00-17:00).

ARTYKUŁ JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA:
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

DLA NAS TJ. IRL KRAKÓW, OKREŚLENIE CYWILIZACJA WIĄŻE SIĘ Z PODAWANIEM LUDZIOM WIEDZY, PRAWDZIWEJ I JASNEJ:
Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.

MOTTO:
Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy tu i teraz. Autorem przedstawionego artykułu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ, konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. :roll: *****
P. S. Od siebie tylko dodam, że te proste zasady zwyczajnie działają. Polecam i pozdrawiam Wszystkich, zwłaszcza Tych z nadwagą.

60.TEMAT.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

_____________________________________________________________________________

304.048. KB. Lody czekoladowe... WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU... GLUKOZA NIENATURALNA... INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU....JPG
Plik ściągnięto 138 raz(y) 64,05 KB

301.682. KB. Rolada jagnięca... NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU... GLUKOZA NATURALNA... INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU....JPG
Plik ściągnięto 149 raz(y) 64,68 KB

0 UP 0 DOWN
 
psycholog111 


Wiek: 44
Dołączyła: 18 Sty 2016

UP 0 / UP 0



Wysłany: 2016-01-18, 20:12   Terapia dla osób z nadwagą i otyłością psychoserwis.com

Grupa terapeutyczna dla osób z nadwagą i otyłością.
Czy ta forma pomocy jest dla Ciebie?
Jeśli cierpisz na nadwagę i otyłość. Masz za sobą mnóstwo nie udanych prób w celu zrzucenia kilogramów. Kilka przebytych diet, które pozwoliły Ci schudnąć jednak nie na długo, bo po krótkim czasie pojawił się ten wstrętny efekt Jo-jo. Jeśli niejednokrotnie słyszałaś/łeś od innych, że Twoja waga jest za wysoka a lekarz straszył Cię całym szeregiem chorób z tym związanym. Jeśli Twoja rodzina martwi się o Twój stan zdrowia. No i wreszcie jeśli Ty sam chciałbyś schudnąć aby cieszyć się zdrowiem i długim życiem. To jak najbardziej jest to dla Ciebie!

Na czym to wszystko polega?
Otóż terapia w grupie terapeutycznej jest jedną z niezawodnych metod wspomagania leczenia nadwagi i otyłości. Jest prowadzona przez wykwalifikowanych specjalistów-psychologów, którzy pomagają w walce z nadmiernymi kilogramami. Aby długotrwale schudnąć nie wystarczy tylko wizyta u dietetyka, stosowanie diety i ćwiczeń fizycznych. Cały proces odchudzania zaczyna się w Twojej głowie!!! To tam rodzi się pierwsza myśl ,,Muszę coś ze sobą zrobić, tak dalej być nie może, moja waga przekroczyła wszelkie dozwolone normy”. Tylko co dalej? Zapisujesz się do dietetyka, który układa Ci plan żywieniowy, zapisujesz się na siłownię, na początku jest super, wszystko idzie tak jak powinno, widoczne są pierwsze efekty i nagle trach coś w Tobie pęka i wszystko zaczyna się sypać, waga znowu idzie w górę a Ty masz poczucie winy, że kolejny raz się nie udało... Myślisz sobie „jestem beznadziejny, nie nadaje się do tego, nigdy mi się nie uda”. Uda się! Tylko z naszą pomocą! Właśnie tutaj tkwi sekret terapii. Jesteśmy tu po to żeby wzmocnić Twoją motywację, żeby Cię wspierać i kibicować. Aby nauczyć Cię jak poradzić sobie z negatywnymi emocjami, które często stają na drodze do sukcesu. Jednak najważniejszą rzeczą będzie odkrycie prawdziwego problemu, który nie pozwala Ci na zrzucenie wagi. Może to być brak motywacji lub problem z jej utrzymaniem, jedzenie jako nagroda, brak wsparcia w najbliższych, uczucia wyrażane poprzez jedzenie, niska samoocena, samotność, jedyna przyjemność odnajdywana w jedzeniu, jedzenie jako sposób na uniknięcie kontaktów seksualnych lub ich zaspokojenie oraz całe środowisko w którym żyjesz i funkcjonujesz. Twoja przeszłość i teraźniejszość ma wpływ na czynniki motywacyjne do osiągnięcia zmiany. Być może od wiek wieków w Twoim domu gotowano bardzo smacznie ale schabowy musiał ociekać tłuszczem, a w niedziele musiało być pyszne ciasto. A Ty po prostu przywykłeś do takiej kuchni i żadne tam zielsko (sałata) Ci nie smakuje. Powodów może być tysiące, każdy ma inne lub podobne. Terapia w grupie pozwoli Ci odkryć ten rzeczywisty problem z jakim się zmagasz, który często nieświadomie „nie pozwala” na zmianę wagi. Uświadomienie problemu jest już połową sukcesu, ponieważ pozwala nam na opracowanie stosownych metod leczenia terapeutycznego. Bardzo ważnym aspektem grupy terapeutycznej jest możliwość spotkania osób z podobnymi problemami, otrzymania wsparcia od innych oraz dowiedzenia się jak mnie postrzegają.

Dodatkowe atuty
W celu schudnięcia i utrzymania prawidłowej masy ciała - terapia jest najważniejsza i na nią kładziemy szczególny nacisk. Jednak nie zapominajmy że, niezbędne są również, zmiany nawyków żywieniowych oraz ćwiczenia fizyczne. Na naszych spotkaniach będziemy również wspólnie opracowywać plany żywieniowe, będą organizowane warsztaty kulinarne oraz zajęcia relaksacyjne (muzykoterapia z elementami jogi). Na Wasze życzenie możemy zorganizować wspólne zajęcia fitnessu z trenerką oraz nordic walking. Pomysłów mamy wiele a realizacja będzie zależeć od Waszych potrzeb!

Gdzie? Kiedy? I za ile?
Spotkania terapeutyczne będą odbywać się w Brzegu, przy ul. Wolności 17/2. W miejscu świadczenia usług PsychoSerwis.
Obecnie trwa nabór do grupy. Aktualnie są organizowane konsultacje wstępne z osobami - rozmowa z prowadzącymi, wywiad psychologiczny oraz badanie składu masy ciała. Do 15 lutego.
Grupa Terapeutyczna będzie liczyła 10-12 osób. Rozpocznie się od pierwszej połowy lutego. Dokładny dzień tygodnia oraz godzinę podamy wkrótce. Liczba miejsc ograniczona! Zapraszamy na naszą stronę internetową podaną w temacie postu
0 UP 0 DOWN
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Zobacz posty nieprzeczytane

Skocz do:  

Tagi tematu: jako, odchudzanie, racjonalne, wylacznie, zywienie


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template BMan1Blue v 0.6 modified by Nasedo
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 42
Nasze Serwisy:









Informator Miejski:

  • Katalog Firm w Brzegu