Wysłany: 2007-06-05, 11:07 Cukierki Odra Brzeg przed sezonem 2007/08
Tego należało sie spodziewac, po nieoczekiwanie słabym zakończonym sezonie FGE kluczowe koszykarki zmieniły kluby, Martyna Koc podpisala kontrakt z Dudą Leszno,Babicka poszła do AZS Gorzów,a Marczewską byl zainteresowany klub z Leszna ale jeszcze nie wiadomo gdzie trafi. To była dobra decyzja aby rozstac sie z zawodniczkami na których były opierane najwieksze nadzieje, a zawiodły na całej linii (Anka i Martyna) ale zarząd i prezes klubu: gdzie są jakies wzmocnienia????
Ostatnio zmieniony przez qiero 2007-06-26, 05:47, w całości zmieniany 2 razy
z tego co wiem to poszukiwania nowych zawodniczek do Cukierków cały czas trwają, zarząd ma na oku kilka amerykanek nad którymi sie zastanawiają,ale sa tez szukane zawodniczki z innych krajów,tak bardziej na wschód od Polski na razie jest za wczesnie aby gdybac zabaczymy jak sprawy beda sie miały za miesiąc, a wszystko zalezy od kasy niestety.... . Ale faktem jest to że jeśli Klub nie wzmocni sie znacznie to będzie jeszcze gorzej niż w ubiegłym sezonie.....
..póki co kierownictwo klubu dzwoni do polskich zawodniczek z polskiej ligi z zakończonymi kontraktami.. jest szansa, by w Brzegu została Kim - na spektakularne transfery nie ma co liczyć - jak wspomniał Hamulec - brak kasy.. Nie oszukujmy się - najpierw nasycą się bogate kluby, a Odra będzie pozyskiwać zawodniczki, które nie znajdą zatrudnienia w dobrych klubach i pozostaną na rynku transferowym..
Drużyna Cukierków Odry Brzeg straciła kolejną zawodniczkę. Po Małgorzacie Babickiej (w nowym sezonie zagra w AZS-ie PWSZ Sowood Gorzów Wlkp.) kolejną koszykarką, która opuściła ekipę prowadzoną przez Krzysztofa Kubiaka jest Martyna Koc. - W piątek podpisałam kontrakt z zespołem z Leszna i to już mogę oficjalnie zakomunikować - powiedziała nam zawodniczka.
[/i]
24-letnia koszykarka wybrała ofertę Dudy Tęczy PWSZ Leszno, chociaż jej usługami zainteresowana była także INEA AZS Poznań. Co zatem zadecydowało, że wybór padł właśnie na drużynę z Leszna? - Jesteśmy zawodowymi koszykarkami i nie ukrywam, że warunki jakie zaproponował ten zespół były dla mnie bardzo korzystne. Zespół Dudy sprawiał w poprzednim sezonie dobre wrażenie, klimat w ekipie wydawał się bardzo dobry, tworzyli zgrany zespół dlatego też zdecydowałam się podpisać kontrakt z tym właśnie zespołem - wyjaśnia nowa zawodniczka leszczyńskiej drużyny.
Martyna Koc w sezonie 2006/2007 rozegrała w barwach brzeskiej Odry 28 meczów, w których średnio zdobywała 7.5 punktu, miała także 4.6 zbiórki, 0.6 asysty i 0.4 bloku na mecz.
Jejciu jak nasi nie pomyslą szybko nad wzmocnieniami to niestety ale jesteśmy jednym z głównych kandydatów do spadku taki rybnik sie wzmacnia a ostatnio toruń:lamparska nasze pcheła i czeska..... oj marne szanse te nasze cukierki maja w tym sezonie....
z tego co słyszałem to jest już pełny skład, ale ze względu na to, że umowy nie są jeszcze dopięte na ostatni guzik, informacje nie są jeszcze oficjalnie podawane
Jak podaje NTO, po odejściu Małgorzaty Babickiej do Gorzowa i Martyny Koc do Leszna, kolejne dwie zawodniczki brzeskiego zespołu zmieniły barwy. Anna Marczewska i Joanna Chełczyńska, będą w przyszłym sezonie grały w MMKS Energa Katarzynki Toruń (w minionym sezonie - Nova Trading). Klub ten wprawdzie spadł z ekstraklasy, ale wykupił "dziką kartę" i nadal będzie grał w Ford Germaz Ekstraklasie. Joanna Chełczyńska po czterech latach gry w Brzegu wraca więc do miasta, w którym zaczynała swoją karierę i skąd przyszła do Cukierków.
Wiele wskazuje na to, że odejdzie też Olena Proszczenko, którą interesuje się AZS Poznań. Nie zagrają też prawdopodobnie Kimberly Williams i Amber Watts, które znacznie podniosły swoje wymagania finansowe.
Wygląda więc na to, że w nowym sezonie zespół, który nadal będzie prowadziła para trenerska Krzyztof Kubiak - Dariusz Konstańciuk, będzie miał w składzie tylko cztery zawodniczki z poprzedniego sezonu: Magdalenę Rzeźnik, Agnieszkę Makowską oraz dwie wychowanki - Justynę Daniel i Agatę Bachryj. Do tego najprawdopodobniej dojdzie Mirela Pułtorak, któa zakończyła edykację w Szkole Mistrzostwa Sportowego. Skład będzie jeszcze uzupełniony o pięć nowych koszykarek, które prawdopodobnie już są znane i wkrótce ich nazwiska zostaną podane do publicznej wiadomości.
Kontrakt z Cukierkami podpisała Daria Cybulak (jak podaje dzisiejsza NTO). To była zawodniczka Meblotapu Chełm, a przez kilka osttanich sezonów kapitan niemieckiego BBV Lipski, z którym Cukierki często grały na turniejach.
Wysłany: 2007-06-18, 19:01 Zmiany w składzie Cukierków
Trzy zawodniczki z USA i jedna zza wschodniej granicy zagrają w brzeskim zespole w nowym sezonie.
W ubiegłym tygodniu trener Krzysztof Kubiak nie chciał ujawniać żadnych szczegółów swojej pracy, gdyż nie miał oficjalnego potwierdzenia, że poprowadzi zespół. W sobotę prezes Czesław Greczyn poinformował go jednak, o tym, że z Dariuszem Konstanciukiem są trenerami. Okazało się, że jest już gotowy skład i odejścia zawodniczek z Brzegu nie były przypadkowe.
- Już wcześniej, kiedy zarząd poszukiwał nowego szkoleniowca, miałem koncepcję składu i pracy z drużyną, którą przedstawiłem prezesowi - mówi Kubiak. - Zdecydowałem, że nie będziemy przedłużać umów z Oleną Proszczenko, Anną Marczewską, Małgorzatą Babicką i Martyną Koc. Te koszykarki nas zawiodły. Szkoda tylko, że z przyczyn rodzinnych do Torunia wraca Joanna Chełczyńska, którą chcieliśmy zatrzymać.
Miejsce wymienionych zajmą nowe koszykarki. Najprawdopodobniej w Brzegu wylądują trzy Amerykanki.
No zobaczymy jak to wyjdzie,oby tylko młode coś pokazały... A ściągnięcie Cybulak uważam za dobre posunięcie,może pokazać ciekawą koszykówke.Pożyjemy zobaczymy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum