Nie często piję alkohol, ale jeśli już piję piwo to Warkę Strong.
Oczywiście mogę się napić każdego innego, ale pod jednym warunkiem, że będzie dużo soku malinowego
Słabo mi się robi co inni piją, mam na myśli tych co do ust pchaja komercje typu: Lech, Harnaś, Żywiec, Tyskie, Żubr, Warka itd. to ma tyle z piwem do czynienia co NIC.
I dziwne że nikt nie zainteresuje się procesem produkcji tych piw, a powiem w skrócie. Proszek mieszają z wodą, zamykają na 3 dni w zbiorniku gdzie przechodzi "przyśpieszony" proces dojrzewania i jest gotowe na sprzedaż.
Mamy tyle browarów które produkują tradycyjna metodą, a taki okres dojrzewania piwa wynosi do 6 tygodni, a Portera do 8 tygodni. Piwo dojrzewa w kadzi, a potem zamknięte w beczkach z drożdżami gdzie przechodzi proces gazowania wody w temp neutralnej (0 stopni).
Lista browarów które warto wypróbować, wszystkie Browary produkują metoda tradycyjną, co daje poczucie lekkości w żołądku i nie destabilizuje organizmu.
Niestety w żadnej knajpie, Brzeska ostatnio dość intensywnie reklamuje TYSKIE z ładną bęczką czy co to jest? Ale to jest tylko OZDOBA.
Jeżeli chcesz dobre piwo, w żabce znajdziesz, Fortune, Miłosław, Celtyckie, Koźlak, Zamkowe, Raciborskie, lepiej samemu przy włączonej muzyce z gramofonu pijąc swój ulubiony trunek.
Polecam też sklep Piwosz przy moście nad Odrą.
Ja jestem bywalcem Browaru Witnickiego, w intermarche jest dostępne Porter Witnicki (dla kosenerów), Celtyckie, Lubuskie Pszeniczne (nie polecam), Lubuskie czekoladowe (polecam dla kobiet), szkoda że nie ma zwykłego Lubuskie - jest świetne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum