Witam,
Chciałabym przenieść do Brzegu ideę powstałą we wrocławskiej Mediatece- spotkań ludzi, którzy znają język angielski w stopniu komunikatywnym i chcieliby mieć kontakt z językiem niekoniecznie poprzez standardowe kursy w szkole językowej. Z racji faktu, że we Wrocławiu jest wielu native speakerów (głównie studenci) to oni prowadzą takie spotkania. W Brzegu raczej trudno liczyć na kogos takiego, ale może są wśród nas osoby po college'u, filologii, z certyfikatami lub po dłuższym pobycie w anglojęzycznym kraju, ktore byłyby zainteresowane prowadzeniem takiej grupy. Co do miejsca spotkań to myślałam o miejskiej bibliotece lub np knajpie.
Oczywiście szukam też potencjalnych chetnych do udziału w takiej grupce. Spotkania byłyby bezpłatne, chyba ze trzeba byłoby pokryc jakiś koszt użyczenia sali lub kawki w lokalu Piszcie, co sądzicie o tym pomyśle, czy to ma szanse wypalić i zgłaszajcie akces.
Ostatnio zmieniony przez Prosiaczek 2013-09-11, 14:27, w całości zmieniany 1 raz
No ja myślę, że Herbaciarnia w tym wypadku byłaby najbardziej klimatycznym miejscem
00
<a class= Gość
0 / 0
Wysłany: 2013-11-12, 11:25 Re: Language cafe w Brzegu
Prosiaczek napisał/a:
Witam,
Chciałabym przenieść do Brzegu ideę powstałą we wrocławskiej Mediatece- spotkań ludzi, którzy znają język angielski w stopniu komunikatywnym i chcieliby mieć kontakt z językiem niekoniecznie poprzez standardowe kursy w szkole językowej.
" Słowo stało się ciałem" i zaczynamy naszą brzeską kawiarenkę językową:
Znasz angielski ale nie masz z kim pogadać w tym języku ?
Lubisz poznawać nowych ludzi i dyskutować ?
Wpadnij do naszej brzeskiej Kawiarenki Językowej.
Chcemy stworzyć miejsce dla ludzi w rożnym wieku , dla których możliwość wymiany myśli , opinii i wiedzy w obcym języku jest ważniejsza od hiperpoprawnosci gramatyczno - stylistycznej.
Startujemy 15 lipca o 18.00 w Herbaciarni, Niezależnym Ośrodku Kultury, ul.Jana Pawła II 20
Udział bezpłatny (nie sponsorujemy napojów i przekąsek
ZAPRASZAMY!!!
Tak, funkcjonuje, i to nawet już dwujęzykowo, bo i francuska Kawiarenka powstała, a angielska miała już swój debiut w Teleexpressie:-). Kaśka fajnie to wymyśliła i zorganizowała.
Można wejść na fejsa, mamy tam ogłoszenia o kolejnych edycjach Kawiarenki.
Zachęcamy do udziału!
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum