Forum Brzeg on
Regulamin Kalendarz Szukaj Album Rejestracja Zaloguj

MegaExpert

Poprzedni temat :: Następny temat
Internet w Skarbimierzu
Autor Wiadomość
davidos 


Wiek: 51
Dołączył: 16 Sty 2012

UP 0 / UP 0



Wysłany: 2012-01-16, 16:24   Internet w Skarbimierzu

Witam!
Mieszkam w Skarbimierzu Osiedle i chciałbym zmienić Internetie, na innego dostawcę. Wie ktoś może, czy na Osiedlu działa UPC? Netia nie wchodzi w gre, a chce internet stacjonarny.
Proszę o odpowiedz
Pozdrawiam
0 UP 0 DOWN
 
kompnet 


Wiek: 34
Dołączył: 03 Lip 2005

UP 5 / UP 3



Wysłany: 2012-01-16, 17:34   

Hmm jeszcze w tamtym roku sam chciałem założyć UPC ale nie było możliwości nie wiem jak teraz.
0 UP 0 DOWN
 
lord 
antysikork



Wiek: 29
Dołączył: 20 Wrz 2008

UP 242 / UP 264



Wysłany: 2012-01-16, 17:58   

musisz mieć na klatce skrzynkę UPC inaczej na 99% nie da rady
0 UP 0 DOWN
 
auri-star 
częściej wredna niż miła



Wiek: 43
Dołączyła: 21 Paź 2007

UP 49 / UP 31



Wysłany: 2012-01-16, 18:34   

Niestety Upc nadal nie obsługuje Skarbimierza
0 UP 0 DOWN
 
davidos 


Wiek: 51
Dołączył: 16 Sty 2012

UP 0 / UP 0



Wysłany: 2012-01-16, 18:37   

A w jakiego operatora macie? I jaką wystwilibyście mu opinie?
0 UP 0 DOWN
 
davidos 


Wiek: 51
Dołączył: 16 Sty 2012

UP 0 / UP 0



Wysłany: 2012-01-16, 18:40   

Słyszałem, że obsługuje DIALOG? Wiecie czy to prawda?
0 UP 0 DOWN
 
auri-star 
częściej wredna niż miła



Wiek: 43
Dołączyła: 21 Paź 2007

UP 49 / UP 31



Wysłany: 2012-01-16, 19:31   

Na stronie Dialogu nie ma dostępności netu na Skarbimierzu jedynie co oferują to tel komórkowe :)
0 UP 0 DOWN
 
m.szklarski 


Wiek: 49
Dołączył: 29 Paź 2009

UP 29 / UP 16


Skąd: WRO

Wysłany: 2012-01-16, 19:48   Re: Internet w Skarbimierzu

davidos napisał/a:
Witam!
Mieszkam w Skarbimierzu Osiedle i chciałbym zmienić Internetie, na innego dostawcę. Wie ktoś może, czy na Osiedlu działa UPC? Netia nie wchodzi w gre, a chce internet stacjonarny.
Proszę o odpowiedz
Pozdrawiam


Dlaczego Netia nie wchodzi w grę ?

A może po prostu TP i neostrada...
0 UP 0 DOWN
 
lord 
antysikork



Wiek: 29
Dołączył: 20 Wrz 2008

UP 242 / UP 264



Wysłany: 2012-01-16, 20:11   

m.szklarski napisał/a:

A może po prostu TP i neostrada...
najgorsze rozwiązanie ze wszystkich
0 UP 0 DOWN
 
slawq 



Wiek: 42
Dołączył: 01 Wrz 2006

UP 37 / UP 6


Skąd: Skarbimierz

Wysłany: 2012-01-16, 21:22   

Netia 10Mb i nie narzekam ... czasami są spadki transferu, tak jak 2-3 dni temu jednodniowy do 1Mb ale na drugi dzień wróciło do normy.
0 UP 0 DOWN
 
davidos 


Wiek: 51
Dołączył: 16 Sty 2012

UP 0 / UP 0



Wysłany: 2012-01-16, 22:09   

Chciałem, kiedyś mieć z Netii, ale konsultat powiedział, że nie można bo nie mam jakieś lini czy czegos. Musiałbym wsiąść jeszcze u nich telefon stacjonarny, którego nie chce.
Lanet, to porażka, szkoda słów po 18 granie w różne gry na Multi np. Battefield itp, jest wręcz niemożliwościa. A z kolei internet bezprzewodowy, ma swoje limity, których nie chce
0 UP 0 DOWN
 
m.szklarski 


Wiek: 49
Dołączył: 29 Paź 2009

UP 29 / UP 16


Skąd: WRO

Wysłany: 2012-01-16, 22:43   

lord napisał/a:
m.szklarski napisał/a:

A może po prostu TP i neostrada...
najgorsze rozwiązanie ze wszystkich


Dość subiektywna ocena. Zwłaszcza w kontekście tego, że ten operator akurat fizycznie jest, więc nie trzeba dziwaczyć z BSA i rozmyciem odpwiedzialności pomiędzy operatorami w razie problemów z usługą.

Można też podziwaczyć z LLU Netii na łączu od TP- wtedy owszem rozmycia ww nie ma.
0 UP 0 DOWN
 
m.szklarski 


Wiek: 49
Dołączył: 29 Paź 2009

UP 29 / UP 16


Skąd: WRO

Wysłany: 2012-01-16, 22:59   

davidos napisał/a:
Chciałem, kiedyś mieć z Netii, ale konsultat powiedział, że nie można bo nie mam jakieś lini czy czegos. Musiałbym wsiąść jeszcze u nich telefon stacjonarny, którego nie chce.
Lanet, to porażka, szkoda słów po 18 granie w różne gry na Multi np. Battefield itp, jest wręcz niemożliwościa. A z kolei internet bezprzewodowy, ma swoje limity, których nie chce


Chodzi o brak linii TP, na której Netia mogłaby świadczyć dostęp do netu jako BSA, lub jako już LLU do którego dotychczasowe BSA już migruje. Bo fizycznie swoich "drutów" takich, jakie kładła 10 lat temu w Brzegu w Skarbimiezru nie ma. Natomiast centrala TP w Brzegu jest "uwolniona" pod LLU.

Ale świadczenie dostępu na linii 'TePsianej' niestety łączy się z opłatą za utrzymanie linii oprócz opłaty za net.

A ethernetowo Netia świadczy dostęp właśnie poprzez Internetię ( ex Lanet ), której jest właścicielem.

Interwencje/reklamacje w Internetii w związku ze spadkami transferu nic nie dały ?
Ostatnio zmieniony przez m.szklarski 2012-01-16, 23:01, w całości zmieniany 1 raz  
0 UP 0 DOWN
 
RaZoR 



Wiek: 30
Dołączył: 03 Maj 2008

UP 13 / UP 9


Skąd: http://oclab.pl/

Wysłany: 2012-01-17, 10:27   

http://www.ronus.com.pl/ ja tam nie narzekam. net zawsze jest.
0 UP 0 DOWN
 
davidos 


Wiek: 51
Dołączył: 16 Sty 2012

UP 0 / UP 0



Wysłany: 2012-01-17, 16:34   

Ronus w Skarbimirzu nie odbiera? Prawda? Bo na ich stronie nie ma zasięgu an Skarbimierz
0 UP 0 DOWN
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Zobacz posty nieprzeczytane

Skocz do:  

Tagi tematu: internet, skarbimierzu


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template BMan1Blue v 0.6 modified by Nasedo
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 34
Nasze Serwisy:









Informator Miejski:

  • Katalog Firm w Brzegu