Spróbowałem dzisiaj bagietek i nie ukrywam że są bardzo dobre ^^
Co mnie bardzo cieszy zamówione dwie bagietki i zgodzili się na dowóz ;]
Nie wiem czy sami pieczecie bagietki, ale są bardzo smaczne.
Mogę szczerze polecić, każdemu co jeszcze nie próbował.
A ja jestem bardzo zadowolona z mowej lokalizacji, bo łatwo jest mi tam zaparkować auto. Pizza na kawalki bardzo smaczna, a ostatnio skusiłam sie na calzone i tez polecam Pani szefowa (domyslam sie, ze to ona) bardzo mila, ale i inna Pani taka mlodziutka bardzo fajnie doradza i widać, że jest zorientowana w menu. Lubie jak ktoś mnie obsługuje z uśmiechem i nie ma dla neigo problemu jeśli zamawiam niestandardowe pozycje. Pewnie nie raz coś jeszcze u Was zamówie, ale musze się pilnować bo wiadomo, że pizza wcale fitt nie jest
W dniu dzisiejszym zamówiliśmy niestety w NYP pizze z dowozem. Piszę "nestety", gdyż jestem głęboko rozczarowany produktem, który otrzymałem. Ciasto a'la suchy kapeć a ilość składników to minimalizm w czystej postaci. Do degustacji zasiadły 3 osoby - po pierwszym kęsie wymiękł mój 7 letni syn, żona odpuściła sobie po połowie pierwszego kawałka. Zbierając porozrzucane po 60cm pizzy składniki zdołałem wmusić w siebie niecałe 2 kawałki. Reszta wylądowała - ku rozpaczy psa - w kuble na śmieci. Jedynym plusem był szybki dowóz (bez paragonu) oraz smaczny sos.
Ps. Rok temu pizza smakowała nam o niebo lepiej
Ja z kolei nikogo polecać nie będę, ale muszę z przykrością stwierdzić, że NYP powinna wyrzucić ze swojej oferty pizze. Nie wierzę również opiniom osób, które zachwalają pizzę z NYP bo wszystkie wypiekane są w ten sam sposób, ciasto robione jest z tych samych składników itd. Można powiedzieć, że po prostu akceptują stan rzeczy i smakuje im to co dostają a nie to co powinni dostać. Zresztą nie wnikam kto w czym gustuje.
Zakupiłem z kolegą jakiś czas temu dwie pizze na wynos późną porą. Owe pizze powędrowały do 2 różnych domów i skonsumowało je 5 osób gdzie różnica wieku była znacząca . Wszystkie osoby podczas spotkania, które miało miejsce następnego dnia stwierdziły jednoznacznie, że pizza im nie smakowała delikatnie mówiąc. Przypadek?
Szanuję osoby, które starają się prowadzić własny biznes i z pewnością celowo nie rzucam tutaj właścicielom kłód pod nogi. Powinni raczej wyciągnąć wnioski ze wszystkich negatywnych opinii dotyczących ich pizzy bo jest po prostu słaba. Ucieszyłem się jak NYP otworzyła się na rondzie bowiem mieszkam niedaleko. Zacierałem już ręce bo miałem pod nosem lokal czynny w weekend do późnych godzin wieczornych a spotkało mnie jedynie kolejne rozczarowanie.
Nie ma specjalnie czego bronić więc żadne argumenty nie przekonają mnie do tego, że ta pizza może być i jest dobra . Gdyby pizza chociaż trochę odstawała od niskich standardów to broniłaby się sama i nikt z pewnością nie narzekałby tutaj na forum.
Cóż, nie pozostaje nic innego jak tylko zacząć NAM fotografować wszystkie pizze, które robimy i je gdzieś archiwizować. A co do suchego ciasta to nie ma takiej opcji, ponieważ nie używamy mrożonego. Znów brak słów i brak dowodów.
P/s - niezadowoleni klienci zazwyczaj proszą o zwrot pieniędzy a nie wyrzucają pizzy do kosza.
Ale być może się mylę.
Było mi dane spróbować ostatnio pizzy z NY Pizza. Przyznam, że smaczna, świeża i ciasto w porządku. Także jak dla mnie - OK
Choć zamawialiśmy jedynie kawałki na sztuki , a nie całą pizzę - to taka forma nam odpowiadała.
Cóż, nie pozostaje nic innego jak tylko zacząć NAM fotografować wszystkie pizze, które robimy i je gdzieś archiwizować. A co do suchego ciasta to nie ma takiej opcji, ponieważ nie używamy mrożonego. Znów brak słów i brak dowodów.
P/s - niezadowoleni klienci zazwyczaj proszą o zwrot pieniędzy a nie wyrzucają pizzy do kosza.
Ale być może się mylę.
Bez żadnych złośliwości obiektywnie stwierdzam, że ciasto macie za cienkie i suche. Być może ciężko w to uwierzyć skoro posiadasz aż tak głębokie przekonanie, że powinno być idealne. Gdy pizza trochę wystygnie, ale nadal jest ciepła z ciasta robi się kapeć jak zauważył ktoś powyżej. Dodam, że jestem fanem pizzy robionej na cienkim cieście więc posiadam punkt odniesienia. Co do ilości składników nie miałem żadnych zastrzeżeń, ale też nie zwróciłem szczególnej uwagi na kompozycję.
Niektórzy może zbyt dosadnie wyrażają własne niezadowolenie, ale musi być coś na rzeczy skoro pojawia się tyle negatywnych opinii. Myślę, że nie ma sensu unosić się tylko należałoby solidnie popracować nad recepturą. Niestety negatywne wrażenia opisane na forum to tylko kropla w morzu bo jedynie nieliczni zabierają tutaj głos.
Moją opinię możecie potraktować jako głos ludu, który domaga się smaczniejszej pizzy . Warto odnotować, że moja wypowiedź miała na celu zwrócenie Wam uwagi bowiem odcinam się od celowej złośliwości.
Faktycznie, nieliczni zabierają głos na forum. Ale niestety ze wszystkich pizzerii w Brzegu, ludzie "jadą" tylko po nas i po Delverze... Przypadek?? Jest to bardzo wkurzające. A najwięcej do powiedzenia mają przeważnie Ci, którzy nawet u nas nie jedli.
Zjawisko, które opisałeś/aś z pewnością występuje bo nie brakuje zawistnych ludzi, którzy bez powodu psują wizerunek lokalom. Natomiast fakt, że ludzie najczęściej wypowiadają się w tym temacie i temacie DLV świadczy o tym, że przewija się u Was spora grupa ludzi. Można powiedzieć, że oba tematy żyją i są popularne na tym forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum