Ktos z Was moze byl? jak frekwencja i ogolne zainteresowanie takim wydarzeniem?
Ja byłem w zeszłym roku jak i rok wczesniej i musze przyznać że było bardzo fajnie, dużo ludzi dużo gier, były momenty że ciężko było do stołu sie dorwać ogólnie bardzo pozytywna impreza z masą ludzi.
w tym roku też na pewno będę z małżonką
Franco --> wpadnij koniecznie. Na pewno będzie część starej ekipy
mulder --> choć jak najbardziej doceniam gry Dragona, to jednak czas rozstawiania, rozgrywki, mnogość zasad, zajętość miejsca, przystosowanie do dwóch osób jeno, itp, sprawiają, że to gry raczej średnio dostosowane do takiej imprezy, przeznaczone raczej do zaciszy domowej, tudzież specjalizowanych klubów. Nie da się też ukryć, że w porównaniu do nowych tytułów są to gry mocno archaiczne.
blaster --> będą osoby tłumaczące gry zainteresowanym
Franco --> wpadnij koniecznie. Na pewno będzie część starej ekipy
Nie zamierzam wpadać ;P:P - zamierzam zajść świadomie, poniękąd też świadom obecności Starej Gwardii . Brat Muldera ma korzenia astronowskie. A sam Mulder?
Pewnikiem na pokazówkę battla miejsca nie będzie - a jakieś inne systemy okołofigurkowe?
Franco -- Jeśli któryś z wystawców będzie chciał zaprezentować bitewniaki, to nie ma sprawy. Ale wątpię - jednak trochę inna grupa docelowa. Swoją drogą kupiłem niedawno grę Earth Reborn - figurkowa, taktyczna, postapokaliptyczna, z genialnymi zasadami. Wpadnij, to pokażę
Mr Jack na pewno będzie, bo przyjeżdża polski wydawca gry.
Będzie też pewnie Mr Jack w Nowym Jorku oraz Mr Jack Pocket (swoją drogą bardzo polecam)
Jeszcze raz napiszę - to lista tych gier, którymi dysponujemy teraz namacalnie i będziemy mogli je przynieść na festiwal. Dodatkowo znajomi z różnych stron Polski, którzy przyjadą na festiwal, na pewno wezmą coś ze sobą.
Czyli listę należy traktować jako wstęp i zachętę do przyjścia
mulder --> choć jak najbardziej doceniam gry Dragona, to jednak czas rozstawiania, rozgrywki, mnogość zasad, zajętość miejsca, przystosowanie do dwóch osób jeno, itp, sprawiają, że to gry raczej średnio dostosowane do takiej imprezy, przeznaczone raczej do zaciszy domowej, tudzież specjalizowanych klubów. Nie da się też ukryć, że w porównaniu do nowych tytułów są to gry mocno archaiczne.
Zamierzam zorientować się czy są jeszcze organizowane w Polsce rozgrywki gier strategicznych ( reprezentowanych przeważnie przez firmę "Dragon" ) i może taką "dragonowską" imprezę można by sprowadzić do Brzegu. Do dziś śnią mi się niektóre akcje z "Waterloo 1815" czy "Quatre Bras" .
mulder --> przyjdź i zobacz nową generację gier strategicznych - będzie Orzeł i Gwiazda, będzie Pierwsza Wojna Światowa i na pewno wiele innych pozycji
Jak zwykle świetna impreza - ponadpodziałowa . Byłem chwilę w niedzielę wieczorem - masa ludzi. Ludzie odpowiedzialni za stoiska firmowe - zaangażowani i ambitni - szczególnie do gustu przypadła mi gra Pentago, a'la "kółko i krzyżyk" na czterech obrotowych kwadratach z pionami a'la GO. Gdyby więcej grosza przy duszy. No i "Boże Igrzysko" kusiło jak zwykle.
Rychu - dzięki za wszystko . Pozdrowienia dla wszystkich organizatorów i podziękowania. Dla Burmistrza za patronat jak zwykle (i podadpodziałowo ) też .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum