Forum Brzeg on
Regulamin Kalendarz Szukaj Album Rejestracja Zaloguj

MegaExpert

Poprzedni temat :: Następny temat
Ile max RAMu dźwignie XP ??
Autor Wiadomość
danio 



Wiek: 27
Dołączył: 06 Sty 2008

UP 0 / UP 0


Skąd: Brzeg

Wysłany: 2009-01-02, 22:03   Ile max RAMu dźwignie XP ??

Pytanie takie jak w temacie... ile max Ramu będzie współpracować z XP


edit: Kathia
Na forum nie używamy klawisza Caps Lock. Proszę zapoznać się z Regulaminem.
Poprawiono
Ostatnio zmieniony przez Kathia 2009-01-03, 09:04, w całości zmieniany 1 raz  
0 UP 0 DOWN
 
RaZoR 



Wiek: 28
Dołączył: 03 Maj 2008

UP 13 / UP 9


Skąd: http://oclab.pl/

Wysłany: 2009-01-02, 22:06   

32 bitowy do 3.66 a 64 bitowy 6 albo 8
+ do tego musisz doliczyć pamięć karty itp
Ostatnio zmieniony przez RaZoR 2009-01-02, 22:11, w całości zmieniany 1 raz  
0 UP 0 DOWN
 
KtOŚ 
<--(x_x)-<<



Wiek: 32
Dołączył: 10 Kwi 2006

UP 18 / UP 25


Skąd: a domyśl się :P

Wysłany: 2009-01-03, 02:27   

Cytat:
Pytanie takie jak w temacie... ile max Ramu będzie współpracować z XP


średnio przyjmij na normalnego kompa 3 GB :) ....czasami troszkę więcej :]
0 UP 0 DOWN
 
Emill 
Neutral Good



Wiek: 35
Dołączył: 13 Maj 2006

UP 195 / UP 148


Skąd: Stąd

Wysłany: 2009-01-03, 08:30   

jak wyżej, tylko warto zaznaczyć, że gdy włożymy 4GB - system może zacząć się buntować...
0 UP 0 DOWN
 
Lukasz10_2004 


Wiek: 26
Dołączył: 16 Mar 2008

UP 13 / UP 5


Skąd: Brzeg

Wysłany: 2009-01-03, 11:37   

Emill napisał/a:
jak wyżej, tylko warto zaznaczyć, że gdy włożymy 4GB - system może zacząć się buntować...


Ja mam 3 GB DDR 2 i XP śmiga bardzo dobrze :)
0 UP 0 DOWN
 
KtOŚ 
<--(x_x)-<<



Wiek: 32
Dołączył: 10 Kwi 2006

UP 18 / UP 25


Skąd: a domyśl się :P

Wysłany: 2009-01-03, 11:56   

Lukasz10_2004 napisał/a:
Ja mam 3 GB DDR 2 i XP śmiga bardzo dobrze :)


bo masz 3 GB + pewnie kartę 512 mb, czyli nie przekraczasz granicy 4GB, a tylko tyle obsłuży XP, przy większych ilościach ramu (4 i więcej) XP może czytać miej (np tylko 2, GB, być niestabilnym, lub jeszcze co innego :D )
0 UP 0 DOWN
 
RaZoR 



Wiek: 28
Dołączył: 03 Maj 2008

UP 13 / UP 9


Skąd: http://oclab.pl/

Wysłany: 2009-01-03, 12:20   

KtOŚ napisał/a:
(np tylko 2, GB, być niestabilnym, lub jeszcze co innego :D )

Raczej nie :) czytałem gdzieś że można resztę pamięci przeznaczyć na nową partycje(tylko że po wył. kompa wszystko sie z niej kasuje)
0 UP 0 DOWN
 
KtOŚ 
<--(x_x)-<<



Wiek: 32
Dołączył: 10 Kwi 2006

UP 18 / UP 25


Skąd: a domyśl się :P

Wysłany: 2009-01-03, 12:28   

RaZoR napisał/a:
Raczej nie :)


no ja widziałem kompa, w którym widziało 2,8 GB ramu tylko ;)
0 UP 0 DOWN
 
danio 



Wiek: 27
Dołączył: 06 Sty 2008

UP 0 / UP 0


Skąd: Brzeg

Wysłany: 2009-01-03, 15:17   

Tu chodzi o RAM w laptopie w którym karta będzie zintegrowana czy jeśli nie będzie działać poprawnie mogę przeznaczyć resztę na grafe i będzie ok?
0 UP 0 DOWN
 
KtOŚ 
<--(x_x)-<<



Wiek: 32
Dołączył: 10 Kwi 2006

UP 18 / UP 25


Skąd: a domyśl się :P

Wysłany: 2009-01-03, 15:27   

do lapka ciężko dostawić grafikę :)


ale te nowe są całkiem dobre i do niewymagających rzeczy sprawdzają sie super ;)
0 UP 0 DOWN
 
danio 



Wiek: 27
Dołączył: 06 Sty 2008

UP 0 / UP 0


Skąd: Brzeg

Wysłany: 2009-01-03, 15:35   

Ale jeśli będzie to wersja 64 bit to będzie bez problemów??
0 UP 0 DOWN
 
KtOŚ 
<--(x_x)-<<



Wiek: 32
Dołączył: 10 Kwi 2006

UP 18 / UP 25


Skąd: a domyśl się :P

Wysłany: 2009-01-03, 15:36   

ale po co CI 64-bitowa?


co ty chcesz robić z tym laptopem? :)
0 UP 0 DOWN
 
danio 



Wiek: 27
Dołączył: 06 Sty 2008

UP 0 / UP 0


Skąd: Brzeg

Wysłany: 2009-01-03, 15:40   

Bo laptop będzie miał najprawdopodobniej 4GB ramu i nie chce zbędnie wydać parę złotych więcej na ram (gdyby win ich nie widział czy nawet nie stabilnie działał)
0 UP 0 DOWN
 
KtOŚ 
<--(x_x)-<<



Wiek: 32
Dołączył: 10 Kwi 2006

UP 18 / UP 25


Skąd: a domyśl się :P

Wysłany: 2009-01-03, 15:46   

tym to sie nie przejmuj :) ...one są dobrze konfigurowane, zresztą w nim masz kartę graficzną, która korzysta z ramu komputera, czyli nie przekraczasz stabilnej wartości :)
0 UP 0 DOWN
 
danio 



Wiek: 27
Dołączył: 06 Sty 2008

UP 0 / UP 0


Skąd: Brzeg

Wysłany: 2009-01-03, 15:47   

aha to pozostanę przy 4GB
0 UP 0 DOWN
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Zobacz posty nieprzeczytane

Skocz do:  

Tagi tematu: dzwignie, ile, max, ramu, xp


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template BMan1Blue v 0.6 modified by Nasedo
Strona wygenerowana w 0,58 sekundy. Zapytań do SQL: 34
Nasze Serwisy:









Informator Miejski:

  • Katalog Firm w Brzegu