Forum Brzeg on
Regulamin Kalendarz Szukaj Album Rejestracja Zaloguj

MegaExpert

Poprzedni temat :: Następny temat
Rozmówki pyskówki ;) z nasz-brzeg.pl
Autor Wiadomość
Emill 
Neutral Good



Wiek: 36
Dołączył: 13 Maj 2006

UP 195 / UP 148


Skąd: Stąd

Wysłany: 2008-09-20, 18:04   

Piotr S. napisał/a:
bo jeśli shared hosting to tylko czekajcie jak admini z ovh przyślą maila, że zużywacie za dużo % calego procesora.

ovh to nie nazwa.pl :P
ale jeśli ten portal wam się rozrasta to uciekajcie z hostingiem do stanów.
0 UP 0 DOWN
 
yasiu 
Główny nadzorca



Wiek: 36
Dołączył: 13 Kwi 2005

UP 416 / UP 127


Skąd: Michałowice / Brzeg

Wysłany: 2008-09-20, 18:05   

Emill, skąd ja znam Net Art :D

Ja też poważnie zastanawiam się nad ucieczką za ocean.

Cytat:
Odradziło ci pewnie dlatego że jest dal nie za trudny, to nie jest tam jakiś tam zwykłe skrypt :) .Z mojego doświadczenia wiele osób ma problemy nawet z instalacją :D a co dopiero z konfiguracją :) .Skrypt ten nie nadaje się na początek. :)


Przeczytaj sam co napisałeś, bo teraz uż wiem skąd tyle błędów na stronie :D
0 UP 0 DOWN
 
germanek2
[Usunięty]


UP 0 / UP 0



Wysłany: 2008-09-20, 19:04   

yasiu napisał/a:
Emill, skąd ja znam Net Art :D

Ja też poważnie zastanawiam się nad ucieczką za ocean.

Cytat:
Odradziło ci pewnie dlatego że jest dal nie za trudny, to nie jest tam jakiś tam zwykłe skrypt :) .Z mojego doświadczenia wiele osób ma problemy nawet z instalacją :D a co dopiero z konfiguracją :) .Skrypt ten nie nadaje się na początek. :)


Przeczytaj sam co napisałeś, bo teraz uż wiem skąd tyle błędów na stronie :D


Jak zapisałem swój post to zobaczyłem błąd i obrazu go poprawiłem ale nie zdążyłem przed tobą :) ,byłeś pierwszy ale teraz to ja cie mam :-P .
No dobra fajnie,ciesze się bardzo ale tamtych tekstów nie pisałem !! :wink: .Możliwości jest wiele np: źle działający klawisz "alt" bo raz działa raz nie (nie mam pieniędzy na nowa klawiaturę :D ) przestawione wyrazy(mam ciemno w pokoju "szkoda mi prądu" , :D :D ,spacje pomiędzy wyrazem (kolejny klawisz który poprawnie nie działa) nie widzę co przyciskam trzęsą mi się ręce :cry: ,jem suchy chleb bo mama mi nie daje (od czasu do czasu dostanę chleb ze smalcem :cry: ) ..
No dobra kolejny punkt wiązanki
yasiu napisał/a:
Przeczytaj sam co napisałeś, bo teraz uż wiem skąd tyle błędów na stronie :D
A może miało być już :evil: .Taka uwaga dla ciebie,zanim kogoś będziesz poprawiał sam zobacz czy dobrze napisałeś "bez obrazy" :evil: .
Serwery typu :
home
nazwa
active24
domeny.pl
Nie działają poprawnie na dolphinie wiec trzeba wiedzieć jaki serwer wybrać "pierwszy lepszy to można sobie do kieszeni schować" "P
A co do serwera to mam osobę która mi go sponsoruje bo taki serwer kosztuje około 600 zł rok ale po co mam płacić jak mam go za darmo(prawie) :D .Muszę jedynie pomagać w poprawnej konfiguracji skryptu np: przenoszenie,zamiany serwera,różnego rodzaju błędy z wyświetlaniem strony ,dodawanie lub usuwanie funkcji do strony.

Każdy może się pomylić :)
Ostatnio zmieniony przez germanek2 2008-09-20, 19:25, w całości zmieniany 3 razy  
 
yasiu 
Główny nadzorca



Wiek: 36
Dołączył: 13 Kwi 2005

UP 416 / UP 127


Skąd: Michałowice / Brzeg

Wysłany: 2008-09-20, 20:01   

Coś czarujesz z tym serwerem, ale nie ważne ;) konfiguruje się jedynie dedyki ;) o one nie kosztują 600 zł na rok tylko na miesiąc (w jednej z tańszych opcji).
0 UP 0 DOWN
 
ManiekBRG! 


Zaproszone osoby: 1
Wiek: 28
Dołączył: 10 Lip 2008

UP 52 / UP 25


Skąd: Brzeg

Wysłany: 2008-09-20, 20:52   

Sorki że się czepiam, ale dzięki temu nauczycie się aktualizowac strone...:)
i nie robic błędów..:)

Czyli do tego screena 18 września mieliśmy 2 dni temu dzisiaj mamy 20 września, wniosek z tego taki że ta wiadomośc jest już nieaktualna...:) to po co ją jeszcze trzymac...?!?!
nie lepiej zaktualizowac...???

nasz-brzeg pomyłka 2.jpg
Plik ściągnięto 210 raz(y) 109,41 KB

0 UP 0 DOWN
 
germanek2
[Usunięty]


UP 0 / UP 0



Wysłany: 2008-09-20, 21:01   

yasiu napisał/a:
Coś czarujesz z tym serwerem, ale nie ważne ;) konfiguruje się jedynie dedyki ;) o one nie kosztują 600 zł na rok tylko na miesiąc (w jednej z tańszych opcji).


Nie udowodnię ci tego bo nawet nie ma jak, że za serwer nic nie płacę.
Mój serwer jest skonfigurowany specjalnie pod dolphina wiec problemów nie będę miał.
Mój serwer wygląda tak :
Bazy danych jedynie 3 ,5 domen a tak wszystko bez limitu.Nie chcesz to nie wierz :wink: twoja sprawa,nie każdy tak ma :P .Uwierz mi że jeśli ugadasz się z administratorem to na pewno ci go skonfiguruje np: no-1 lub innych firmach hostingowych :) Wystarczy się ugadać nic więcej .Dedyka kupisz nawet za 150 zł /mies tylko nie powiem ci konkretnych parametrów bo nie pamiętam ale było 1Gb ram,dysk,40Gb. limitów nie pamiętam ale były i nie sprawdzałem jaka jest awaryjność serwera.
 
germanek2
[Usunięty]


UP 0 / UP 0



Wysłany: 2008-09-20, 21:13   

No właśnie po co !! :D .Ano dlatego że internetu dwa dni nie miałem bo TP monter stwierdził że modem jest popsuty i muszę go oddać.Ale ja sobie go sam naprawiłem :P dopiero dzisiaj około godziny 14/15 miałem internet.Więc to nie moja wina.A co do tych informacji to już zajmuje się ktoś inny ja jestem od trzymania strony w całości i wywracania w plikach :)
Ostatnio zmieniony przez germanek2 2008-09-20, 21:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
ManiekBRG! 


Zaproszone osoby: 1
Wiek: 28
Dołączył: 10 Lip 2008

UP 52 / UP 25


Skąd: Brzeg

Wysłany: 2008-09-20, 21:20   

Ja tylko mówię co jest nie tak...:D
Jakie są błędy itd....... znając życie zaraz coś nowego znajde..:P
0 UP 0 DOWN
 
Emill 
Neutral Good



Wiek: 36
Dołączył: 13 Maj 2006

UP 195 / UP 148


Skąd: Stąd

Wysłany: 2008-09-21, 00:14   

germanek2 napisał/a:
A co do serwera to mam osobę która mi go sponsoruje bo taki serwer kosztuje około 600 zł rok ale po co mam płacić jak mam go za darmo(prawie)

a co ty na to, jeśli ci powiem, że za oceanem za 15$ (około 450zł) miesięcznie mam serwer:
- 1.000 gb powierzchni
- transfer nieograniczony,
- genialny support 24/7,
- brak długoterminowych umów,
- cpanel
- CGI, perl i reszta takich... co dusza zapragnie...
(najlepsze, że i tak przepłacamy, bo już są tańsze oferty... ale trudno, nikomu dla kilku $ miesięcznie nie chce się przenosić wielkiego forum..)


yasiu nie masz się nad czym zastanawiać...
w Polsce jak pytałem "znawców" to powiedzieli, że strona tylko na dedyku pociągnie.. ale zaryzykowaliśmy i na zwykłym "shared" ze stanów chodzi jak nigdy...

średnia wejść: 43.000 dziennie, średnio userów online naraz: 219...
zamiast szukać dedyków w polsce - trzeba się rozejrzeć poza granicami... w stanach mają zupełnie inny rynek niż u nas... ceny są śmieszne, a oferowane parametry - kosmiczne..
tam nawet niektóre darmowe hostingi biją na głowe nasze płatne...

wystarczy znajomość angielskiego na poziomie komunikatywnym + możliwość płacenia przez paypal...

poza tym serwer w usa ma taką zaletę, że gdy u nas jest dzień u nich jest noc ;)
Ostatnio zmieniony przez Emill 2008-09-21, 00:35, w całości zmieniany 4 razy  
0 UP 0 DOWN
 
germanek2
[Usunięty]


UP 0 / UP 0



Wysłany: 2008-09-21, 11:04   

Emill napisał/a:
germanek2 napisał/a:
A co do serwera to mam osobę która mi go sponsoruje bo taki serwer kosztuje około 600 zł rok ale po co mam płacić jak mam go za darmo(prawie)

a co ty na to, jeśli ci powiem, że za oceanem za 15$ (około 450zł) miesięcznie mam serwer:
- 1.000 gb powierzchni
- transfer nieograniczony,
- genialny support 24/7,
- brak długoterminowych umów,
- cpanel
- CGI, perl i reszta takich... co dusza zapragnie...
(najlepsze, że i tak przepłacamy, bo już są tańsze oferty... ale trudno, nikomu dla kilku $ miesięcznie nie chce się przenosić wielkiego forum..)


No dobra ale ja mam go za darmo to po co mam kupować !!! dziwne by było to że jak ktoś mi sponsoruje serwer a ja jeszcze kupuje ze stanów bo kosztuje 15$miesiąc.Po co mi to dwa serwery !! :D , jak już bym kupował serwera to zakupy na pewno były by w stanach, bo są nawet oferty za 5.95$ masz :

UNLIMITED Hosting Space
UNLIMITED Site Bandwidth
Host UNLIMITED Domains
Unlimited Pop/Imap Email Accounts
SSH Access (Secure Shell)
SSL, FTP, Stats
CGI, Ruby (RoR), Perl, PHP, MYSQL
Front Page Extensions
Free Domain Forever
Free Site Builder
Best Support in the Industry
 
yasiu 
Główny nadzorca



Wiek: 36
Dołączył: 13 Kwi 2005

UP 416 / UP 127


Skąd: Michałowice / Brzeg

Wysłany: 2008-09-21, 12:37   

Z tym Unlimited to bym się nie napalał.


Teraz serwer mam opłacony do lutego i nawet nie w głowie mi kolejne przenosiny (baza w netarcie odmawia współpracy przy robieniu kopii pojedynczych tabeli), Emil obiecuję, że jak będę znowu w momencie gdy serwer będzie musiał być przedłużony odezwę się do ciebie i skorzystam z twojej wiedzy na temat serwerów w USA.

Mnie interesują tylko limity na ilość zapytań do bazy w ciągu godziny.

Ale dobra bo robimy offtopa :) Co do admina strony, to trochę koloryzuje w tym ustawianiu serwera i grzebaniu w plikach, ale nie będę tu się wypowiadał bo mnie zje :)

Gotowe skrypty mają to do siebie (dolphina testowałem i trochę o nim wiem), że są proste w modyfikacjach (tych gotowych które akurat u ciebie występują ;) )
0 UP 0 DOWN
 
germanek2
[Usunięty]


UP 0 / UP 0



Wysłany: 2008-09-21, 13:42   

yasiu napisał/a:
Z tym Unlimited to bym się nie napalał.


Teraz serwer mam opłacony do lutego i nawet nie w głowie mi kolejne przenosiny (baza w netarcie odmawia współpracy przy robieniu kopii pojedynczych tabeli), Emil obiecuję, że jak będę znowu w momencie gdy serwer będzie musiał być przedłużony odezwę się do ciebie i skorzystam z twojej wiedzy na temat serwerów w USA.

Mnie interesują tylko limity na ilość zapytań do bazy w ciągu godziny.

Ale dobra bo robimy offtopa :) Co do admina strony, to trochę koloryzuje w tym ustawianiu serwera i grzebaniu w plikach, ale nie będę tu się wypowiadał bo mnie zje :)

Gotowe skrypty mają to do siebie (dolphina testowałem i trochę o nim wiem), że są proste w modyfikacjach (tych gotowych które akurat u ciebie występują ;) )



Ja akurat z dolphinem mam styczność od stycznia i znam się trochę na tym,instalowałem go już grubo ponad 100 razy.Tylko mi nie mów że osoby które nie miały nigdy styczności z instalacja skryptów to zainstalują go bezproblemowo korzystałem z forum polskiego wsparcia dolphina to dość spora ludzi miała problemy z instalacją,albo im białą strona się pokazała,błąd im wyskoczył .Ale co ja wam będę się tłumaczył co to spowiedź.Nie ważne co robię ważne ze mam serwer za free :D a wy nie :-P
Ostatnio zmieniony przez germanek2 2008-09-21, 13:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
yasiu 
Główny nadzorca



Wiek: 36
Dołączył: 13 Kwi 2005

UP 416 / UP 127


Skąd: Michałowice / Brzeg

Wysłany: 2008-09-21, 13:53   

germanek2 napisał/a:
Nie ważne co robię ważne ze mam serwer za free :D a wy nie :-P


Miałem kiedyś i boleśnie to przeżyłem, ale nic nie krakam ;)

Błędy w instalacji wynikają w braku podstawowych informacji o PHP i SQL, później dochodzą cookies i wszystko zrobione ze 1 razem ;)
0 UP 0 DOWN
 
germanek2
[Usunięty]


UP 0 / UP 0



Wysłany: 2008-09-21, 13:59   

yasiu napisał/a:
germanek2 napisał/a:
Nie ważne co robię ważne ze mam serwer za free :D a wy nie :-P


Miałem kiedyś i boleśnie to przeżyłem, ale nic nie krakam ;)

Błędy w instalacji wynikają w braku podstawowych informacji o PHP i SQL, później dochodzą cookies i wszystko zrobione ze 1 razem ;)


No taki zwykły "Kowalski" sobie nie zainstaluje dolphina :P ,albo będzie miał problemy :wink: .
 
Piotrek199214 


Wiek: 28
Dołączył: 11 Wrz 2007

UP 2 / UP 1



Wysłany: 2008-09-21, 20:35   

Dobra dobra, jestem ciekaw za którym razem ty to zainstalowałeś? Jak widziałem na forum dolphina twoje problemy.
Gdyby nie te forum dolphina to byś pewnie głównej strony nawet nie ustawił. Podobnie miałem z PHP-Fusion ale już wiem trochę bo dużo osób otrzymało ode mnie pomoc, ponieważ jestem moderatorem na oficjalnym supporcie, żeby nie było też się pochwale i zrobię OffTopa.
Ostatnio zmieniony przez Piotrek199214 2008-09-21, 20:44, w całości zmieniany 2 razy  
0 UP 0 DOWN
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Zobacz posty nieprzeczytane

Skocz do:  

Tagi tematu: naszbrzeg, pl, pyskowki, rozmowki


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template BMan1Blue v 0.6 modified by Nasedo
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 34
Nasze Serwisy:









Informator Miejski:

  • Katalog Firm w Brzegu