Forum Brzeg on
Regulamin Kalendarz Szukaj Album Rejestracja Zaloguj

MegaExpert

Poprzedni temat :: Następny temat
Pomoc przy akwarium
Autor Wiadomość
warlike 


Zaproszone osoby: 4
Wiek: 38
Dołączył: 23 Kwi 2005

UP 12 / UP 2



Wysłany: 2008-07-16, 11:09   Pomoc przy akwarium

Nie chce pisać w tym temacie o wymianie roślinek bo się zrobił tam off :-P

Musze się zabrać za swoje akwa...tzn musze kupić nowe 112L profilowane...
dzisiaj zobaczyłem ze na dworze mam całą wannę deszczówki więc wodę już mam i mam pytanie jak przygotować taką wodę :?: tzn wiem że przez filtr ją przepuszczę ale jakieś środki odkażające czy uzdatniające wodę dodawać :?: ...
0 UP 0 DOWN
 
blaster 



Zaproszone osoby: 10
Wiek: 36
Dołączył: 26 Kwi 2006

UP 138 / UP 192


Skąd: Brzeg

Wysłany: 2008-07-16, 11:20   

warlike, luknij czy w wodzie niemasz ślimaków bo pozniej porażka świata jak ci się w ciepłej wodzie rozmnoza hehe :)
0 UP 0 DOWN
 
warlike 


Zaproszone osoby: 4
Wiek: 38
Dołączył: 23 Kwi 2005

UP 12 / UP 2



Wysłany: 2008-07-16, 12:11   

blaster napisał/a:
warlike, luknij czy w wodzie niemasz ślimaków bo pozniej porażka świata jak ci się w ciepłej wodzie rozmnoza hehe


w deszczówce raczej ich nie będzie :-P
0 UP 0 DOWN
 
blaster 



Zaproszone osoby: 10
Wiek: 36
Dołączył: 26 Kwi 2006

UP 138 / UP 192


Skąd: Brzeg

Wysłany: 2008-07-16, 12:13   

warlike napisał/a:
w deszczówce raczej ich nie będzie


zdziwiłbys się ;) stoi pod golym niebem ;) niezapomnij o tym ;) przechodziłem to już poprzez dodanie wody z działki i w kupowanych roslinach :) trzeb abylo wszystko w akwarium wygotować ze 3 razy (poza rybkami) :P
0 UP 0 DOWN
 
warlike 


Zaproszone osoby: 4
Wiek: 38
Dołączył: 23 Kwi 2005

UP 12 / UP 2



Wysłany: 2008-07-16, 12:42   

ślimaków nie widać... :-P pare dni popatrze i zobacze czy nic się nie pojawia....ale nadal nie wiem jak ją przygotować do wlania do akwa....
0 UP 0 DOWN
 
warlike 


Zaproszone osoby: 4
Wiek: 38
Dołączył: 23 Kwi 2005

UP 12 / UP 2



Wysłany: 2008-08-06, 07:32   

dobra to jeszcze jedno pytanko....chce wymienić filtr (obecnie kaskada) na zewnętrzny kubełkowy (zbiornik 120L ). Nie mam z tym doświadczenia i nie wiem jakie są dobre a jakich unikać pewnie ktoś z was ma taki filtr licze żę podzielicie sie spostrzeżeniami :evil:
0 UP 0 DOWN
 
szczypiorr 


Wiek: 31
Dołączył: 30 Wrz 2006

UP 0 / UP 0



Wysłany: 2008-09-01, 09:18   

http://akwarystyka.com.pl/
Polecam to forum, poczytaj, popytaj. Sporo rzeczy sie można dowiedzieć;]
0 UP 0 DOWN
 
kasuj 



Wiek: 50
Dołączył: 18 Lut 2008

UP 1 / UP 1



Wysłany: 2008-09-22, 08:12   

Witaj! Zrozumiałem, że jesteś zainteresowany zakupem profilowanego akwarium 112 litrów. Jest to akwa narożne o wymiarach: 72x72x100cm, wysokość 56cm.
Zastanawiam się nad sprzedażą mojego - razem z szafką i wyposażeniem. Zamierzam zabrać się za akwarium morskie. Odpisz czy rozważasz taką opcję zakupu. Oświetlenie: 2x 24 W+ 2x 15 W, w szafce: filtr Eheim 2213, butla Co2 1,5 kg z elektrozaworem, prefiltr, mieszacz CO2. Jest to profesjonalny gotowiec. Pozdrawiam!

AKWA.jpg
Plik ściągnięto 106 raz(y) 56,37 KB

Ostatnio zmieniony przez kasuj 2008-09-22, 08:17, w całości zmieniany 2 razy  
0 UP 0 DOWN
 
Puszkin 
Bractwo Rycerskie Ziemi Brzeskiej



Wiek: 32
Dołączył: 16 Kwi 2006

UP 0 / UP 0


Skąd: Silesia

Wysłany: 2008-09-22, 11:24   

Co do filtra zew. to polecam Eheima mam na chacie 2 akwa i w obydwu mam eheimy i jestem zadowolony.
0 UP 0 DOWN
 
warlike 


Zaproszone osoby: 4
Wiek: 38
Dołączył: 23 Kwi 2005

UP 12 / UP 2



Wysłany: 2008-09-22, 13:54   

kasuj napisał/a:
Zrozumiałem, że jesteś zainteresowany zakupem profilowanego akwarium 112 litrów.


byłem :-P
od jakiegoś tygodnia jestem posiadaczem akwa 126 litrowego profilowanego...w piątek zalane wodą i czekam aż dojrzeje...filtr kupiłem TETRA TEC EX 700....tu zdecydowały finanse...Eheim troszke drogi :cry:
0 UP 0 DOWN
 
Hormon 
Pierwszy z Brzegu!!!


Wiek: 38
Dołączył: 24 Sie 2007

UP 0 / UP 0


Skąd: Wrocław -> Brzeg

Wysłany: 2008-09-22, 15:27   

Ja w 150l mam Fluval'a 206 i również jestem z niego bardzo zadowolony. Cichutki, wydajny i za 200pln, a i z gwarancją na 3 lata:)

Ale każdy niechiński "kubeł" (najczęściej niemiecki) jest dobry :x

PS. W krewetkarium mam Aquael Turbo 350 i również bardzo sobie go chwalę!
0 UP 0 DOWN
 
blaster 



Zaproszone osoby: 10
Wiek: 36
Dołączył: 26 Kwi 2006

UP 138 / UP 192


Skąd: Brzeg

Wysłany: 2008-09-22, 15:50   

ja w mojej 240 litrówce jade na Eheim 2233 i jakimś zanurzeniowym w akwarium i daje ten zestawik lajtownie sobie rade :) więc polecam :)
0 UP 0 DOWN
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Zobacz posty nieprzeczytane

Skocz do:  

Tagi tematu: akwarium, pomoc, przy


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template BMan1Blue v 0.6 modified by Nasedo
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 32
Nasze Serwisy:









Informator Miejski:

  • Katalog Firm w Brzegu