Forum Brzeg on
Regulamin Kalendarz Szukaj Album Rejestracja Zaloguj

MegaExpert

Poprzedni temat :: Następny temat
Wpływ wątróbki na nasze życie!!!
Autor Wiadomość
Baran 


Wiek: 35
Dołączył: 24 Kwi 2005

UP 0 / UP 0



Wysłany: 2007-01-01, 21:31   

Mój stosunek do wątróbki <fuuuuuj> przeciez tego nie da sie jeść !
0 UP 0 DOWN
 
Morg 



Wiek: 42
Dołączył: 22 Gru 2006

UP 1 / UP 0


Skąd: Brzeg

Wysłany: 2007-01-02, 15:32   

Najlepsza wątróbka na świecie (moim skromnym zdaniem) to wątróbka z nutrii, którą często jadałem w dzieciństwie. Oczywiście, trzeba dodać że nutrie były chodowane wyłącznie na naturalnej karmie, co też zapewne miało znaczący wpływ na ostateczny smak. Niestety prawdopodobnie nei będzie mi dane skosztować więcej tego niezwykłego specjału, ale same wspomnienie powoduje natychmiastowy ślinotok ;) A tak poza tym, jak już ktoś wspomniał to przyrządzanie wątróbki nie należy do łatwych (podobnie jak flaków). NIe polecam wątróbki serwowanej w jakichkolwiek barach "mlecznych" itp - świętokradztwo!!
0 UP 0 DOWN
 
aghta 



Zaproszone osoby: 1
Wiek: 41
Dołączyła: 01 Lip 2005

UP 0 / UP 0


Skąd: Brzeg

Wysłany: 2007-01-26, 09:16   

Muszę się pochwalić:), że ostatnio jadłam wątróbkę przyrządzoną w troche inny sposób (możliwe że popularny, ale ja pierwszy raz próbowałam). Wątrobka panierowana z czosnkiem:D, naprawdę polecam:D. Pyszna, pyszna i jeszcze raz pyszna!!
Ostatnio zmieniony przez aghta 2007-01-26, 09:17, w całości zmieniany 1 raz  
0 UP 0 DOWN
 
Morg 



Wiek: 42
Dołączył: 22 Gru 2006

UP 1 / UP 0


Skąd: Brzeg

Wysłany: 2007-01-26, 10:36   

Przepis na wątróbkę panierowaną:
Składniki: 0.5kg wątróbki drobiowej, 4 ząbki czosnku, pieprz, sól, mąka, bułka tarta, jajko.
Przyrządzanie: Wątróbkę opłukać i oczyścić z błon, odsączyć z wody i w misce wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem, następnie obtoczyć kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej, wrzucać na gorący tłuszcz (najlepiej smalec) i smażyć na średnim ogniu jakieś 10 minut kilkakrotnie obracając. Smacznego:)
0 UP 0 DOWN
 
jadore 
Wiecie gdzie mnie znaleźć



Wiek: 50
Dołączyła: 01 Sie 2006

UP 51 / UP 4


Skąd: Brzeg

Wysłany: 2007-01-26, 12:42   

Brzmi rewelacyjnie, zwłaszcza kiedy się uwielbia i wątróbkę i czosnek. Aż sobie smaka narobiłam na nią. Dzięki Morg za przepis, przy najbliższej okazji wypróbuję.

[ Dodano: 2007-01-28, 16:10 ]
Wczoraj na obiad zrobiłam polecaną przez Was wątróbkę - była pycha :) Mniam... :)
0 UP 0 DOWN
 
plojdzik 



Wiek: 51
Dołączył: 08 Lip 2010

UP 0 / UP 0


Skąd: Brzeg...kiedyś

Wysłany: 2010-08-19, 23:15   

aghta napisał/a:
aha,lepsza wątróbka wieprzowa!! drobiowej za mało i za mała!! eeh

...ale drobiowa delikatniejsza w smaku...i w gryzieniu :D
Proponuję dodać łyżkę miodu i rodzynki.
Ostatnio zmieniony przez plojdzik 2010-08-19, 23:23, w całości zmieniany 1 raz  
0 UP 0 DOWN
 
honorata8310 



Wiek: 113
Dołączyła: 26 Sie 2010

UP 5 / UP 5


Skąd: Brzeg

Wysłany: 2010-09-26, 15:56   

Lubię wątróbkę drobiową z dużą ilością cebuli, oczywiście duszoną. Pycha :D
0 UP 0 DOWN
 
maja21 



Wiek: 41
Dołączyła: 19 Lip 2013

UP 1 / UP 1



Wysłany: 2017-01-18, 14:28   

Pachnie pięknie przy smażeniu ale jednak chyba bym nie zjadła
0 UP 0 DOWN
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Zobacz posty nieprzeczytane

Skocz do:  

Tagi tematu: na, nasze, watrobki, wplyw, zycie


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template BMan1Blue v 0.6 modified by Nasedo
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 26
Nasze Serwisy:









Informator Miejski:

  • Katalog Firm w Brzegu