a co do tego tiramisu,,,nie wierze w to żeby dziewczyny sprzedały spleśniałe tiramisu,sam jestem odpowiedzialny za produkcje i widze jak towar wychodzi z chłodni,a ciastko tiramisu jest raczej najlepiej sprzedającym sie ciastkiem do kawy,nie nadrabiamy dużych ilości ciast zresztą nie możemy sobie na to pozwolić ze względu na naszą naturalną smietanke która niestety ma krótszy termin przydatności niż niż kremy śmietano-podobne nazywane w innych cukierniach bitą śmietaną.
Jestem pewny że ciastko tiramisu musiało stać obok ciastka jagodowego przez co się pewnie odbarwiło,co może przypominać pleśń,niestety takie sytuacje sie zdarzają ,bedziemy starać sie by było ich jak najmniej .
pozdrawiam serdecznie
Bardzo lubię tam chodzić na lody. Uwielbiałam pizze które kiedyś były sprzedawane oraz kapuśniaczki! Pychotka! Niestety tego już nie ma
W Bombonierce przeszkadza mi to, że jeśli siedzę sobie w środku i jem jakiś deser to ludzie obok często siedzą z psami. Niby to małe, takie wyrośnięte szczury, ale jednak pies. Niby na drzwiach wisi naklejka, że jest zakaz wprowadzania zwierząt, to jednak ludzie wchodzą ze zwierzakami. Fuj!
Łasiczka kapuśniaczki oraz pizzerki już dostępne:)a dodatkowo przepyszne rogale i paluchy na bardzo bogatym cieście bułkowym:)
odświeżę nieco temat;) - Tort urodzinowy był przepyszny - tylko nieco za słodki. Niemniej dzieciakom strasznie smakował! Dziękuję i oczywiście polecam!
Ostatnio zmieniony przez Luizka 2012-03-28, 10:16, w całości zmieniany 1 raz
A ja miałem ostatnio przyjemność być ze znajomymi na kawie z ciasteczkiem obsługa fajna produkty też. Wygodne miejsca do pogadania we dwoje także dostosowane do potrzeb klienta o ile są wolne.polecam.
Ostatnio zmieniony przez wróż Mariusz 2012-03-29, 20:28, w całości zmieniany 2 razy
[quote="grampp"]Wszelakie desery lodowe jakie tam serwują są najlepsze w Brzegu [/quote
Od pewnego czasu często bywam w Bombonierce I przyznam , ze jest to świetne miejsce . Chodzę tam z koleżanką jak w większa liczbą osób . Ciasto jest wyśmienite Jeśli chodzi o obsługę to jest bardzo miła , a najbardziej Pani Tereska
Polecam
1)Przede wszystkim gratulacje, że podajecie skład ciast, to wspaniała praktyka!
2)Lody w pojemnikach - również wspaniała sprawa!
3)Ze zwierzętami to trochę trudny temat: zawsze jak widzę zakaz wejścia do lokalu ze zwierzakiem, to wyobrażam sobie niewidomych i inne osoby z psem przewodnikiem, które z tego powodu nie mogłyby wejść do środka. Byłam raz świadkiem, jak niewidomego (niedowidzącego?) wyproszono ze sklepu, bo wszedł z psem!
Ale skoro jest taki zakaz to może by zainstalować haki/poręcz na zewnątrz, żeby takiego psa było do czego przypiąć na czas pobytu w lokalu.
4) Seria "przyjazna slodycz" to również genialne posunięcie. Tutaj miałabym pytanie/sugestię: czy tych "przyjaznych" ciast nie dałoby się robić na maśle (np. na klarowanym, żeby dłużej wytrzymało). Wiem, że masło drogie... ale może znajdą się oprócz mnie amatorzy na takie właśnie wyroby
Tutaj mam pytanie odnoszące się do tortu Sachera - co jest w tej ciemnej masie? Na jakim ona jest tłuszczu? Ma taki jakiś mdły, kiepski posmak Marmolada morelowa jest niewyczuwalna.
5)Ciasta standardowe: Tiramisu wolę swoje. Jeśli bombonierkowe się poprawi to zacznę kupować. Na razie jest z "pastą tiramisu" i chyba nie widziało świeżych żółtek. Chlust amaretto też by mu pomógł. Ale skoro tak dobrze się sprzedaje, to pewnie nie będziecie zmieniać receptury...
6) Lody... Na lody składa się tylko kilka składników: śmietanka, jajka (żółtka), cukier, dodatek. To co zatem sprawia, że jedne lody są takie pyszne a inne przeciętne? Marzy mi się zjeść w Bombonierce w Brzegu takie lody pistacjowe, jak w Giolitti w Rzymie. Nie wiem na czy polega różnica w procesie produkcji, ale na razie w smaku jest różnica. Może czymś zastępujecie świeże składniki? Używacie proszku jajecznego?
Bardzo mi smakuje kostka węgierska jest mega czekoladowa, a takie desery lubię najbardziej
Fajny jest też pucharek owocowy - mus bardzo samczny, ale z owocami w środku możnaby bardziej poszalec
Nie smakują mi rurki z bita śmietaną - bita śmietana jakaś mdła. Lepsze byłyby rurkiz z kremem.
Lody super ! Cała gablota. Torty wizualnie robią wrażenia ale smakowo jak trawa to samo ciasta..
Najlepsze Ciasta i torty są u Cupera na Robotniczej koło intermarche. Jeszcze się nie zawiodłem , nowoczesne podejście do ciast z zachowaniem tradycji. Kiedyś kupiłem tiramisu i żadne już nie smakuje tak dobrze jak tam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum