Osobiście w naszej wsi brakuje dobrego sklepu z piwem ale nie z tym przemysłowym z kampanii czy innego dziadostwa tylko z takim z małych browarów, plus czeskie i winka ekologiczne a nawet bezalkoholowe. Teraz po takie rzeczy trzeba jeździć do Siechnic czy Wrocławia a tak byłoby na miejscu.
Handel handlem, ostatnio dość popularne zrobiło się w Polsce otworzenie restauracji z burgerami które można sobie samemu stworzyć, tzn wybrać dodatki i sos. Wiem wiem śmieciowe żarcie ale w większych miastach z powodzeniem, może warto spróbować. Burgery je dużo młodzieży, a domowej roboty są smaczniejsze. Ładny nowoczesny wystrój, nie musi być przecież duży lokal. Kiedyś się nad tym zastanawiałem hehe.
Zobacz przykłady takich restauracji w Wawie czy Krakowie są popularne. Tutaj tylko powstaje mały dylemat... w małym naszym Brzegu królują nugetsy i kebaby, czy to się przyjmie?
Tak tylko mówię.
Ostatnio zmieniony przez grampp 2015-11-05, 11:56, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2015-11-06, 10:14 Re: Dotacje na rozpoczęcie działalności - tylko jakiej?
Akok napisał/a:
Będę starał się o dotacje na rozpoczęcie działalności. Najlepiej w handlu, chociaż z tego co wiem, to na handel nie zawsze dają.
Co warto jeszcze otworzyć w takim miejście jak Brzeg? Liczę na ciekawą dyskusję.
Zabierasz się za biznes, nawet dotację na to chcesz otrzymać, a nie masz na niego pomysłu i pytasz się innych? Szkoda tych pieniędzy, ktoś inny mógłby z nich skorzytać. Twój przykład to jeden z wielu - dotacja przyznana na nowy biznes, a po pół roku nie ma śladu po firmie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum